Muhabbit

Fidelity Investment, Kripto Para ve Metaverse Odaklı ETF’lerini Piyasaya Sürdü!

ABD merkezli çok uluslu finansal hizmetler şirketi olan Fidelity Investment, kripto para ve metaverse odaklı ETF’lerini piyasaya sürdü

fidelity muhabbit

fidelity muhabbit

ABD merkezli çok uluslu finansal hizmetler şirketi olan Fidelity Investment, lider kripto para birimi Bitcoin ile ilgili yaptığı çalışmalarla birçok kez gündeme gelmeye başarmıştı. Bu kez ise kripto para ve metaverse odaklı ETF‘lerini piyasa sürdüğünü kamuoyuna duyurdu.

Fidelity Investment, İki Yeni ETF Piyasaya Sürdü!

Fidelity Investments, bünyesindeki yatırımcıların kripto para ve metaverse alanına olan ilgisini artırmak için hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Piyasaya 2 yeni ETF sunan Fidelity’nin birinci ETF’si “Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF (FDIG)” olarak adlandırılıyor.

Şirket “Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF (FDIG)” olarak adlandıran ETF ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu ETF ile birlikte; kripto para madenciliği, blok zinciri teknolojisi ve dijital ödeme işlemleri dahil olmak üzere dijital varlıkları destekleyen şirketlere yatırım yapılacak.”

Şirketin piyasaya sürülen ikinci ETF’si ise “Fidelity Metaverse ETF (FMET)” olarak adlandırılıyor. Şirket 2. ETF’sinde metaverse dünyasının oluşturulması ve etkinleştirilmesiyle ilgilenen şirketlere yatırım yapacağını ifade ederken ayrıca oyun teknolojisi ve yazılımı, web geliştirme konularına odaklanan şirketlerin de bu yatırımlardan faydalanacağının altını çizdi.

Fidelity Investment

Fidelity’nin ETF Yönetim ve Strateji Başkanı Greg Friedman, söz konusu ETF’ler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Fidelity Investments olarak yatırımcılarımıza yıllardır yatırım uzmanlığı noktasında değer sunuyoruz. Şirket olarak yatırımcılarımıza yeni fırsatlar sunmak ve yenilikçi stratejilerle ürün yelpazemizi genişletmek adına karar aldık. Dijital ekosistemde hızla büyüyen endüstrilere erişim için özellikle genç yatırımcılardan her geçen gün daha fazla talep görüyoruz.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version