Muhabbit

Binance CEO’su Richard Teng’in Bitcoin Halving değerlendirmesi

Binance CEO’su Richard Teng, bu yılki Bitcoin halving’in öncekilerden farklı bir zeminde gerçekleştiğini vurguladı. Kasım 2023’te göreve başlayan Teng, yarılanmanın kripto para ve genel piyasalar için benzersiz koşullarda meydana geldiğini belirtti.

Teng, her ne kadar yarılanmanın genellikle Bitcoin fiyatını altı ay boyunca yükselttiğini gözlemlese de, bu durumun birçok değişkene bağlı olduğunu hatırlatıyor. Teng, “Bu yılki yarılanma, Bitcoin ve genel kripto ekosistemi için bir dizi önemli olayın ortasında gerçekleştiği için benzersizdir” ifadelerini kullandı.

“Kurumsal ilginin ve katılımın arttığı ETF’lere ek olarak, günümüzde kripto alanında yaşanan bir diğer önemli akım, Ordinals protokolünün ve Bitcoin yazıtlarının popülerliğinin artmasıyla birlikte, Bitcoin ağındaki Layer2 ve DeFi etkinliğinin patlamasıdır”

Richard Teng

Fiyat artışı azalan yeni arz ile ilgili

Teng, Bitcoin fiyatının yarılanma olaylarını takip eden altı ay boyunca genellikle yükseldiğine dikkat çekiyor. Ancak bu artışın her yarılanmanda madencilere verilen Bitcoin ödüllerinin azalması nedeniyle azalan yeni arz ile ilgili olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte daha fazla büyüme ve fiyat artışı için piyasa duyarlılığı, benimsenme oranları ve genel piyasa koşullarının da dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. Bitcoin ETF’lerinin onaylanması gibi faktörlerin de Bitcoin’e olan talebi artırdığını ve erişimini genişlettiğini belirtiyor.

Ancak Teng, yatırımcıların beklentilerini yönetmeleri gerektiğini vurguluyor. “Yarılanmadan sonra ani fiyat değişiklikleri garanti edilemez” diyerek, uzun vadeli trendlerin Bitcoin’in varlık sınıfı olarak duruşunu ve benimsenme seviyesini belirleyeceğini söylüyor.

Bitcoin yarılanması bu gece gerçekleşecek ve blok başına ödüller önümüzdeki dört yıl için 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version