Muhabbit

Bitcoin Halving’e yönelik beklentilerde piyasadaki risk duyarlılığı artıyor


Bitcoin, yaklaşan yarılanma etkinliğine yönelik beklentilerle 65.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ancak bazı analistlere göre piyasadaki risk duyarlılığı artık Bitcoin’in yarılanma heyecanını gölgede bırakıyor.

Son günlerde Bitcoin, sessiz bir toparlanma yaşadı ve halving (yarılanma) etkinliğine doğru %5 civarında bir artış kaydetti. Bu artış spot Bitcoin ETF‘lerden çıkışların devam etmesine rağmen geldi. Verilere göre, ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri son beş işlem gününde toplam 641 milyon dolarlık çıkış kaydederken, girişler sadece 321 milyon dolardı.

Bitcoin son 24 saat içinde yaklaşık %5 artarak 65.331 dolara yükseldi. Ancak piyasadaki volatilite fiyatın hızla 65.000 doların altına düşmesine neden oldu. Aynı anlarda en iyi 30 kripto paranın bir seçkisini temsil eden GM 30 Endeksi %3,74 artışla 130,64’e yükseldi.

İran-İsrail hareketliliği fiyat artışını gölgeledi

Bitcoin yarılanmasına yönelik piyasa hissiyatı bir hafta öncesine kadar oldukça iyimserdi ve birçok analist, olay sonrası fiyat artışı bekliyordu. Ancak Bitfinex Türevler Başkanı Jag Kooner’e göre geçtiğimiz hafta sonu İran’dan İsrail’e yapılan füze saldırıları sonrasında piyasalardaki risk hissiyatı arttı ve Bitcoin yarılanmasıyla ilgili beklentiler gölgelendi.

Coincover Strateji Başkanı Duncan Ash, yarılanma sonrası fiyatların yükseleceğini öngörüyor ve değer artışlarının yeni yatırımcıları çekmeye devam edeceğini belirtiyor. Ancak Coinbase analisti David Han, yatırımcıları olası fiyat düzeltmelerine karşı uyarıyor ve opsiyon fiyatlandırmalarının ve zincir içi ölçümlerin hala pozitif sinyaller verdiğini söylüyor. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version