Muhabbit

Binance Tabanlı DeFi Platformu Saldırıya Uğradı!

Binance Smart Chain’de yeni bir saldırı!

Binance

Binance Smart Chain‘de, merkezi olmayan finans ekosistemi PancakeBunny‘den sonra yeni bir flash loan saldırısı gerçekleşti.

Saldırı, DeFi platformu Bogged Finance‘ten 3 milyon $ çekti. Bu meblağ, DeFi platformunun toplam likiditesinin yarısına eşdeğer. Bogged Finance ekibi, saldırıyı Pazar günü doğrulayarak, kullanıcıların sorunları çözülene kadar para birimlerine yatırım yapmaması konusunda bir uyarı yaptı.

Geliştirici ekip, saldırı başladığında düzenlenen çevrim içi bir toplantı sayesinde 45 saniyede 15 blok belirledi ve saldırıyı hafifletti. Yine de suçlu, 6 milyon $’lık likiditenin 3 milyon $’ını almayı başardı. Saldırının ardından BOG token fiyatı 1.8 $’dan 0.0003 $’a kadar düşüş gösterdi.

Bogged Finance, kullanıcıların Binance Smart Chain tabanlı herhangi bir token için limit emri vermesine olanak tanır. Ekip, saldırının ayrıntılarını bir Medium gönderisinde paylaştı.

Saldırgan, stake ödüllerini manipüle etmek ve enflasyona yol açarak BOG akıllı sözleşmesinin stake kısmındaki bir kusurdan yararlanarak flash loan saldırısını gerçekleştirdi.

Bogged Finance Hasarı En Aza İndirgedi!

Ekibe göre, 47.500 BOG işlem limiti saldırganının sürecini yavaşlattı ve hasarı potansiyel olarak azalttı. Geliştiricilerin işlem ücretini devre dışı bırakarak istismarı düzeltmesinden önceki 45 saniye içinde bilgisayar korsanı toplamda 11 işlem yaptı ve 11.358 BNB elde etti.

Ekip, “saldırganın kullandığı yöntemin aynısını kullanarak” likiditeyi yeni bir sözleşmeye taşımaya çalışıyor. Sözleşmenin güncellenmiş bir versiyonu ise Binance Smart Chain üzerinden dağıtılacak.

Geçiş sırasında yaklaşık 7.5 milyon token yakan Bogged Finance, LP tokene sahip olan kişilere airdrop düzenleyecek.

Geçen hafta, önde gelen BSC tabanlı DeFi protokolü PancakeBunny de aynı şekilde saldırıya uğramıştı. Bilgisayar korsanları, flash loan saldırısıyla 200 milyon $’dan fazla kripto para ile kayıplara karıştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version