Muhabbit

Binance Smart Chain Nedir?

Binance’in yeni blockchainini yakından tanımak ister misiniz?

Binance

2019’da piyasaya sürülen Binance Chain, kullanıcıların birbirleriyle doğrudan ticaret yapmasına olanak tanıyan merkezi olmayan borsa Binance DEX’i desteklemek için oluşturulmuş bir blockchain platformudur.

Binance Chain, piyasaya hızlı bir giriş yaptı ve hızlı alım satım işlemleri için optimize edildi. Ancak Binance Chain’in bir eksiği vardı, o da DApp desteğiydi.

Yeni Binance Smart Chain ise tam olarak burada devreye giriyor. İsminden de anlaşılabileceği gibi BSC, halefinden çok daha gelişmiş özelliklere sahip.

Binance Smart Chain Nedir?

Eylül 2020’de başlatılan Binance Smart Chain, geliştiricilerin akıllı sözleşmeleri kullanarak kendi DApp’lerini oluşturmalarına olanak tanıyan bir blockchain hizmetidir. Orijinal Binance Chain bu tür bir işlevselliği bünyesinde barındırmıyordu. Bu yüzden BSC, kullanıcılara bu tür yenilikler ve avantajlar getirmek için tasarlandı. Bu arada BSC, Ethereum Virtual Machine ile de tam uyumlu şekilde çalışıyor. Bunun anlamı, Ethereum’dan taşınan DApp’ler, BSC üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.

Fakat BSC, orijinal Binance Chain’in yeniden markalaşmış bir versiyonu değildir. Binance Chain çevrimdışı olsa bile, tamamen farklı ve bağımsız bir blockchaindir. Ancak iki blockchain de birbirine paralel bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır.

BSC Nasıl Çalışıyor?

BSC, Proof-of-Staked Authority algoritması olarak adlandırılan Proof of Stake ve Proof of Authority algoritmasının bir karmasını kullanıyor. Ağın güvenliğini sağlayan doğrulayıcılar, belirli bir miktarda BNB stake eden ve bu işlem karşılığında ödül kazanan kişilerdir.

Belirttiğimiz gibi, Binance Chain ve BSC birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır ve şirket, zincirler arası uyumluluğu da kullanıcılarına sunmaktadır. Varlıklar, blockchainler arasında hızlı bir şekilde transfer edilebilir, böylece BSC’nin amaçlamış olduğu hızlı ve güvenli ticaret yetenekleri kullanıcılara sunulur. Bu arada, şirket Chain’in BEP-2 ve BEP-8 tokenleri aynı şekilde BSC’nin BEP-20 tokenleri ile değiştirilebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak, Ethereum Virtual Machine uyumluluğu, diğer blockchainlerdeki DApp’lerin yaratıcılarına, kolay bir şekilde BSC’ye geçebileceklerini ifade ediyor. Ethereum büyümeye devam ettikçe ve işlem ücretleri yükseldikçe, DApp geliştiricileri sorunlar yaşayabilir. Bu yüzden BSC bu detayın üzerine oldukça önem veriyor.

Onu Bu Kadar Özel Kılan Nedir?

Binance Chain ve Binance Smart Chain arasındaki uyum, geliştiricilere, DApp’lerinin işlevselliğini ve performansını en üst düzeye çıkarmak için her iki blockchainin özelliklerinden yararlanmalarına olanak sağlıyor.

Ek olarak, EVM uyumluluğu DApp’lerin Ethereum’dan taşınabileceği ve potansiyel olarak BSC üzerinde geliştirilebileceği anlamına geliyor.

Şirket, gelişen borsası ve ekosistemi göz önüne alındığında, önemli miktarda fon ve likiditenin yanı sıra, bu alanda da tanınmak istiyor.

BSC’nin genel hedef kitlesi, merkezi olmayan uygulamaların geliştiricileri. Çift blockchainli sistem, EVM desteği ve Binance’in kendi desteği ile geliştiricileri ekosistemine çekmeyi umuyor.

Binance’in kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun Ekim 2020’de açıkladığı gibi, şirket BSC’yi merkezileştirilmiş ve merkezsiz finans arasındaki boşluğu doldurmanın bir yolu olarak görüyor.

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Eylül 2020’de başlatılan BSC hala nispeten emekleme günlerini yaşıyor. Yine de Binance’in DeFi uygulamaları için oluşturduğu hibe paketi, platformu popüler hale getirmeyi başardı.

Binance’in merkezi bir borsa olması ve şirketin ilginç bir şekilde merkezsiz uygulamalar ve blockchainler sektörüne adım atması, kendi kendine çeliştiği konusunda eleştirilere sebep oluyor.

Bakalım, önümüzdeki yıllarda blockchain dünyasının BSC’yi kabul edip etmediğini ve merkezsiz uygulamalar için lider bir blockchain platformuna dönüşüp dönüşmeyeceğini göreceğiz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version