Muhabbit

Bitcoin Madencileri Ekim Ayında 1,72 Milyar Dolar Kazandı!

Bitcoin madencilerinin eylül ayı gelirleri arttı.

Rusya

Bitcoin yeşil enerji

Bitcoin madencilerinin 2021 yılı Ekim ayındaki toplam geliri 1,72 milyar doların biraz üzerinde oldu.

Bilindiği üzere Bitcoin madencileri için en yüksek aylık gelir, 1,75 milyar doların üzerine çıkan mart ayında kaydedilmişti. Ancak o günden bu yana bu seviye hala geçilememiş durumda.

Gelir oranlarına bakıldığında ekim ayında elde edilen 1,72 milyar doların üzerindeki gelirin yaklaşık 30 milyon doları işlem ücretlerinden gelirken, geri kalan kısmı ise ağın blok sübvansiyonlarından geldi. Veriler incelendiğinde ekim ayında, eylül ayına göre toplam gelirde yaklaşık 400 milyon dolarlık bir artış gözlemlenirken, işlem ücretleri gelirlerinde ise bir artış olduğu ve son üç ayın en yüksek seviyesine ulaşıldığı görülüyor. 

Bilindiği üzere madenciler geçen yıl üçüncü halving olayının ardından şu anda blok başına 6,25 BTC ile ödüllendiriliyor. Madenci gelirlerinin son zirvesini geçememesindeki etkenlerden biri olarak, Çin tarafından Bitcoin madencilerine yönelik devam eden baskılar sebep olarak gösteriliyor. Bilindiği üzere madenciler yoğun baskılar yüzünden, üretim merkezlerini kapatarak başka yerleşim yerlerine taşınmaya başladı.

İşlem Ücretlerinin Payı

Bitcoin madencilerinin işlem ücretlerinden elde ettikleri pay incelendiğinde, eylül ayındaki yaklaşık %1,47 oranından, ekim ayında %1,62’ye yükseldiği görülüyor.

Bunun yanında Bitcoin’in hash oranı da, bir sonraki zorluk ayarlamasına kadar blok üretim oranını geçici olarak yavaşlatan mayıs ayındaki zirvesinden bu yana ciddi oranda düşmesine rağmen, ekim ayında bu ivme bir miktar yukarıya tırmanmış görülüyor.

Eylül ayının son gününe gelindiğinde Bitcoin hash oranının 159,87 (EH/s)’ye yükseldiği görülüyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version