Muhabbit

Bitcoin Madenciliğinin Güç Tüketimi 66 Kat Artış Gösterdi!

Yıllık enerji tüketiminin 143 terawatt saate ulaştığı belirtildi.

bitfarms

kripto para madenciliği muhabbit

Citigroup tarafından yayımlanan bir rapora göre, Bitcoin madenciliği 2015’in sonlarında olduğundan 66 kat daha fazla elektrik tüketiyor ve bununla ilişkili karbon emisyonları büyük olasılıkla artan bir incelemeyle karşı karşıya kalacak.

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi’nden gelen verilere dayandırılan haberde, Nisan ayı ortası itibarıyla Bitcoin ağının küresel güç talebinin yıllık 143 terawatt saate ulaştığı belirtildi. Bu oranın Arjantin’in 2019’daki toplam elektrik üretimine göre yaklaşık %4 daha yüksek olduğu belirtildi.

Citigroup analistleri raporda konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin’in değeri yükseldikçe, enerji tüketimi de artmaktadır.”

Kripto para birimleriyle ilgili karbon emisyonları, bu tür operasyonların elektriğinin kısmen kömür yakıtlı tesisler tarafından sağlandığı Çin‘de Bitcoin madenciliğindeki artış nedeniyle iklim izleyicileri için bir endişe kaynağı haline geldi. Bu kapsamda Citigroup, Bitcoin madenciliğinin genişlemesinin iklim etkisi nedeniyle artan düzenlemelerle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor.

Analistler raporda ayrıca şu ifadelere yer veriyor:

“Kripto paraların madenciliği ve kullanımı kuşkusuz yoğun enerji gerektirmektedir. Bu alandaki benimseme genişledikçe ve pazar lideri Çin, iklimi olumsuz yönde etkilemeye devam ederse Bitcoin madenciliği daha fazla düzenleyici incelemeyle karşı karşıya kalabilir.”

Sonuç olarak Bitcoin madenciliğin enerji tüketimi tartışması son zamanlarda gündem olmaya devam ediyor ve şirketlerin bu alanda alternatif üretim şekilleri geliştirmek için çalışmalar başlattığı biliniyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version