Muhabbit

Bitcoin Madencilik Şirketi Argo Blockchain, Madencilikten Elde Edilen Kârın Düştüğünü Açıkladı

Madencilik şirketi Argo, kazımdan elde edilen Bitcoin’i arttırmak için neler yapacak?

Bitcoin Madencilik Şirketi Argo Blockchain mayıs ayında kazım işlemlerinden elde edilen kârın %25,3 düştüğünü ve toplamda 124 Bitcoin kazıldığını açıkladı.

Şirket konu hakkında 7 Haziran 2022 Salı günü bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada düşüşün sebebi mayıs ayındaki Bitcoin ağında yaşanan kazım zorluğu artışı olarak bildirildi. BTC.com’a göre 27 Nisan tarihinde Bitcoin ağında %5,56 ve 11 Mayıs’ta %4,89’luk bir zorluk artışı olmuştu. Ancak 25 Mayıs’ta kazım zorluğu tekrardan %4,33 oranında düşmüştü.

Argo CEO’su Peter Wall madencilere hash rate’e göre ödeme yapılan diğer havuzların aksine, Argo’da üretilen blok sayısına göre ödeme yapıldığını açıkladı.

Wall açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Geçmişte şansımız hep iyi gitmişti. Ancak geçtiğimiz ay şansımız çok kötü gitti ve çok fazla blok üretemediğimiz bir dönem geçirdik.”

CEO, şirketin Terra Pool ile olan ilişkisini yeniden değerlendirdiğini ve kullandığı havuzdan “tutarlı Bitcoin ödülleri” almaya çalıştığını da belirtti.

Argo, kazımdaki düşüşün diğer sebeplerini de açıkladı

Argo ayrıca, geçen ay Texas’taki yüksek sıcaklıklardan dolayı aşırı güç ihtiyacına duyulduğunu ve eyaletteki elektrik fiyatlarının da arttığını belirtti. Şirket yaptığı açıklamada bu durumlara karşı madencilik faaliyetlerini kısıtlamaya ve enerji kullanımını azaltmaya gittiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada son olarak düşüşün, mayıs ayında Teksas’ta çevrim içi olan yeni tesis Helion’da bazı karışıklıkları düzeltmeye çalışırken yaşanan kesintilerle de alakası olduğu bildirildi.

Madencilik geliri mayıs ayında yaklaşık 3,89 milyon dolardı. Bitcoin ve Bitcoin eşdeğeri madencilik marjı %62 olarak hesaplandı. Şirket, marjdaki düşüşün esas olarak daha düşük Bitcoin fiyatının ve daha az Bitcoin’in çıkarılmasının bir sonucu olduğunu açıkladı.

Şirketin hash rate’i mayıs ayı sonunda 300 petahash artarak saniyede 1,9 exahash’e ulaştı. Şirket bu büyüme için, mayıs ayında biraz Bitcoin sattığını açıkladı.

Argo, Intel ile anlaştı

Argo Blockchain, Intel ile anlaşarak Intel’in yeni duyurduğu Blockscale adlı ASIC çiplerinden satın aldı. Şirket, 6.600 adet madenci makinesi satın aldığını ve 23.400 tane daha sipariş verme haklarının olduğunu açıkladı.

Kanadalı üretici ePİC ortaklığıyla Argo için özel olarak üretilecek olan makineler özellikle imersiyon soğutmada çalışacak şekilde tasarlandı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version