Muhabbit

Bitcoin Piyasa Hakimiyeti Düşmeye Devam Ediyor!

En son bu tarz bir piyasa hakimiyeti değişikliğinde, boğa sezonu bizi karşılamıştı.

düşüş

Bitcoin, Elon Musk’ın Twitter’dan paylaştığı gönderilerin sonucunda düşüş gösterirken, altcoin hakimiyeti yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesine geldi.

CoinMarketCap’e göre, bu yazı itibarıyla Bitcoin, kripto para hakimiyetinin %40.3’ünü temsil ediyor. Bu değer, Haziran 2018’den bu yana görülen en düşük değer.

Bitcoin, Ocak 2018’de bir önceki zirvesine uzaklaşırken, altcoinler yükselişe başladı ve Bitcoin’in hakimiyeti %33’lere geriledi.

Altcoinlerin toplam piyasa değeri, geçen haftaki yükselişle neredeyse 1.5 trilyon $’lık tüm zamanların en yükseğine ulaştı. Şu anda bu değer, 1,25 trilyon $ seviyesinde hareket ediyor.

Altcoinlerin Piyasa Hakimiyeti

Son zamanlarda Ethereum’un piyasa hakimiyeti artış göstermeye başladı. Ethereum’un piyasa hakimiyeti, Bitcoin’in neredeyse yarısına ulaşarak %19’un üzerinde bir hakimiyeti temsil ediyor. Ayrıca Ethereum, altcoin piyasasının tamı tamına %32’sini temsil ediyor.

BNB ise toplam piyasa hakimiyetinin %4’ünü temsil ederek 3. sırada yer alıyor. BNB’yi ise %3.3 ile Cardano, %3 ile Dogecoin takip ediyor. Buna karşılık BNB, altcoin piyasalarında %6.7’lik bir hakimiyeti temsil etmekte.

Bitcoin ve Elon Musk Etkisi

Elon Musk, Tesla’nın BTC varlıklarını satışa çıkarabileceğini ima etmesi ile beraber, kısa bir süre içinde %15’lik bir çöküşe sebep olup Bitcoin’in piyasa hakimiyetini düşürmüş olabilir.

Bitcoin, 14 Nisan tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık olarak %35 geride. Bu durumu yaşayan sadece Bitcoin değil, birkaç altcoin daha ciddi geri çekilmeler görmüş durumda. Örneğin Ethereum şu anda 4.350 $’lık tüm zamanların en yükseğinden %24’lük bir düşüş görmüş.

Bazı kripto paralar piyasanın düşüş eğilimine rağmen, yükseliş gösteriyor. Örneğin Cardano 16 Mayıs tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.45 $’a göz kırptı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version