Muhabbit

Bitcoin’i Ödeme Olarak Kabul Eden 9 Büyük Şirket!

Gündelik hayatımızda kripto para ödemeleri kullanılabilir bir teknoloji mi? Ne kadar yaygın ve hangi şirketler bu yöntemi kabul ediyor?

Bitcoin Lightning Shopfigy

Bitcoin Lightning Shopfigy

Geleneksel medyada her ne kadar kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasındaki zorluklar vurgulanıyor olsa da, hali hazırda ticaret dünyasında önemli birçok şirket ödeme olarak kripto paraları kabul ediyor.

Geçtiğimiz hafta CBS News’ten yapılan bir haberde kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasının o kadar da kolay olmadığı söylenmişti. Ancak baktığımızda bugün, birçok büyük şirketin ödeme olarak Bitcoin kabul ettiğini görüyoruz.

Kripto Para Ödeme Altyapısı Hazır

CBS News’ten yayımlanan makalede ödeme yöntemi olarak Bitcoin kullanılması ile ilgili şu ifadelere yer verilmişti:

Şimdilik insanlar Bitcoin’i harcamak için gerçekten zorlanacaklar. Bir petshop’a gittiğinizi ya da bir sosisli sandviç satıcısına uğradığınızı düşünün. Bu tarz bir ticaret kripto paralarla oldukça zor olacaktır.

Bu bilgiler kısmen doğru olabilse de, insanlar her gün petshop’tan hayvan satın almıyor veya sosisli yemiyor. Tüm bunları yapsalar bile Cash App gibi uygulamalar, kripto para ödemelerini oldukça kolaylaştıran yöntemler sunuyor. Cash App ile; Apple Pay veya kredi kartı ile ödeme yapmak kadar kolay şekilde kripto para ödemesi yapabilmek mümkün.

İçinde bulunduğumuz yılda (2022), S&P 500 şirketleri veya yan kuruluşlarından oluşan belirli şirketler pandemi sürecinden önce bile, yıllardır ödeme için Bitcoin kabul ediyor. Bu şirketler fintech (finans teknolojisi) konusunda uzmanlaşmış şirketlerle çalışarak, müşterileri için sorunsuz bir kripto para ödeme deneyimi sağlayabiliyor.

2022’de Kripto Para Ödemesi Alan 9 Şirket

Starbucks:

Starbucks müşterileri, Mart 2020 tarihinden bu yana kahvelerini Starbucks uygulamasını indirerek kripto paraları ile satın alabiliyorlar. Büyük marka, müşterilerinden gelen Bitcoin’leri Bakkt tarafından yönetilen bir platformu kullanarak elde ediyor. Bakkt ise New York Borsasında yer alan ve Starbucks ile Microsoft’un partnerliği ile 2018 yılında kurulmuş bir dijital varlık teknolojileri firması olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft:

Microsoft tarafına baktığımızda; Washington’daki yazılım devi Redmond’un Xbox live, Microsoft oyunları, Windows uygulamaları ve diğer bazı ekstralar için ödeme olarak Bitcoin kabul ettiğini görüyoruz. Redmond bu kabul sürecine 2014 yılında başlamıştı.

İlginizi çekebilir: Microsoft Metaverse Evrenine Giriş Yapıyor!

Whole Foods (Amazon Inc):

Whole Foods, 2019 yılından bu yana kripto paraları bir ödeme aracı olarak kabul ediyor. Sürecin başlangıçı ise Crate & Barrel ve Nordstrom’un kripto para ödemesi kabul etmeleri ile aynı zamana denk geliyor. Gemini ve Flexa’nın ise bu süreçlerde önemli çalışmaları olmuş ve uygun zemin hazırlanmıştı.

İlginizi çekebilir: Amazon CEO’su Andy Jassy, Kripto Para ve NFT’ler Hakkında Konuştu!

AT&T:

Bir telekomünikasyon şirketi olan AT&T; cep telefonu ağı, televizyon kablosu ve hızlı internet gibi hizmetleri müşterilerine sunuyor. Tüm bu hizmetleri ise 2019 yılından bu yana, BitPay partnerliği ile kripto para kullanıcılarına da sağlamış durumda.

Overstock:

2014 yılında overstock.com, Bitcoin’i ödeme olarak kabul eden dünyanın ilk büyük perakende zinciri olmuştu. Dünya, Overstock’tan gelen bu adımı hayretle karşılamış ancak Overstock büyük bir mutlulukla bu yeni teknolojiyi kabul ettiğini ve müşterilerinin ürünlerini kripto para ödemeleri sonrasında kapılarına kadar göndereceğini açıklamıştı.

Home Depot:

Flexa tarafından desteklenen Home Depot da 2019 yılında Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı. Müşteriler, evlerini inşa etmeye yönelik gerekli tüm araçları kripto para dostu Home Depot üzerinden tedarik edebiliyorlar.

PayPal:

Nisan 2021 tarihinde; erken dönemlerde kurulmuş bir fintech firması olan PayPal, çeşitli müşterileri için ödeme yöntemi olarak kripto para kullanımını hizmete açtı.

İlginizi çekebilir: PayPal Kurucusu Peter Thiel’den, Bitcoin Hakkında İtiraf Geldi!

Twitch:

Bilgisayar oyun sektörü ve oyuncuları için verdiği hizmetle çok büyük bir başarı yakalamış olan Twitch; Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi kripto paraların platformu üzerinde bağış olarak gönderilebilmesini aktive etmiş durumda. Twitch fenomenleri, bir avukat veya doktorun kazandığı aylık gelirden daha fazla geliri kripto para bağışları ile elde edebiliyorlar.

Twitch hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Etsy:

Çevrimiçi ticaret şirketi Etsy, kendi mağazalarını işleten mağaza sahiplerine Bitcoin ödemelerini kabul edebilmeleri için yenilikçi yöntemler sunuyor.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version