Muhabbit

BitMEX’te Bitcoin Neredeyse 0 $’a Kadar Düşebilirmiş!

BitMEX’e gerçekleşen DDoS saldırısı sonucunda Bitcoin (BTC) neredeyse 0 $ seviyelerine kadar düşebilirmiş.

bitmex kripto para borsası

Bildiğiniz üzere 13 Mart’ta yaşanan düşüşte BitMEX ile ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı. Bazı iddialar düşüşten BitMEX’in sorumlu olduğu yönünde iken bir kısım ise daha fazla düşüş gerçekleşmemesi için BitMEX’in işlemleri durdurması idi.

Hatta FTX CEO’su Sam Bankman’da konuyla alakalı bir açıklama yapmış ve BitMEX’in işlemleri bilerek durdurduğunu iddia etmişti. Daha sonra ise BitMEX tarafında bir açıklama gelmiş ve tam düşüş sırasında iki farklı “DDoS” saldırısına maruz kaldığını bildirmiş bu sebeple işlemlerin yaklaşık 25 dakika boyunca devre dışı kaldığını duyurmuştu.

Bu noktada ise birçok kullanıcı gerçekleşmemesi gereken likidasyonların gerçekleştiğini belirtmiş, dolayısıyla kapanmaması gereken birçok pozisyonun sistemin devre dışı kalması sonucu alımların yapılamaması sebebiyle kapandığı iddia edimişti.

Bazı araştımalara göre ise bu kısır döngünün bir süre daha devam etmesi durumunda ise Bitcoin 0 $ seviyelerine kadar bir düşüş yaşayabilirdi.

Sistemde Yaşanan Duraksama Sebebiyle Alım Emirleri İşlenememiş

Alım emirlenin işlenememesi sonu birçok pozisyon ise likide olmuş durumda. Duruma BitMEX CEO’su Arthur Hayes ise açıklık getirmiş durumda.

Bu zaman aralığında zarar görmüş 156 adet hesabın belirlendiğini belirten Hayes kişilere geri ödeme yapıldığını açıkladı.

Toplamda 40.297 XBT geri ödendi.

ARTHUR HAYES

Ödemelerin sigorta fonu üzerinden gerçekleştiğini belirte Hayes, zarar gören kullanıcıların zararlarının tamamen karşılandığını sözlerine ekledi. Ödemeler ise 217,000 $ tutarında.

Ek olarak Arthur bu tarzdaki saldırılara karşı hiçbir sistemin tam anlamıyla güvende olamayacağını, fakat tehlikeyi en aza indirgemek için ekibin sürekli olarak çalıştığını da özellikle belirtti.

Son Yazılar

Exit mobile version