Muhabbit

Brezilya 2022 Yılında CBDC’ye Geçiş Yapabilir!

Brezilya, CBDC çalışmalarını hızlandırıyor!

Brezilya

Brezilya Merkez Bankası, finansal hizmetlerini çevrimiçi ödemeler ile kolaylaştıracak, uluslararası ticaret ve transferler için kullanılabilecek rekabetçi bir dijital platform geliştirmek için çalışmalara başladı.

Kısa bir süre önce, Banco Central do Brasil, Kasım ayı için, ulusal mali düzeyde rekabeti artıracağını umdukları bir Açık Bankacılık girişimi olan bir anlık ödeme sistemi PIX’i başlatmayı planladığını duyurdu. Finansal sistem, her şey planlandığı gibi giderse, Brezilya’nın CBDC’sinden potansiyel olarak yararlanan bir platform olacak.

Finans sektörü, giderek artan teknolojik eğilime ayak uydurmak için gelişmiş dijital hizmetler sunuyor. Bu bağlamda, Banco Central, merkez bankası dijital para birimlerinin hızlı dijitalleşen finans sistemlerinin bir sonucu olduğunu söyledi. Birazilya Merkez Bankası başkanı Neto, Brezilya realinin dijital formunun bir olasılık dahilinde olduğunu ve ülkenin geleceğinin bir parçası olacağını düşünüyor gibi görünmekte.

CBDC’ler ve kripto para birimleri arasında bir ayrım yapılmakta. Banco Central, Bitcoin’in ve altcoinlerin ulusal bir garantisi olmadığını, fakat CBDC’lerin ulusal bir garanti çatısı altında geliştirildiğini söyledi. Finans kurumu, bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin Brezilya’da halihazırda dolaşımda olan para biriminin yalnızca dijital biçimi olacağını açıkladı. Bu durumda, bu dijital para, ülkenin itibari parasının bir nevi alternatifi olarak görev görecek.

Neto, dijital para ihracı için hazırlanırken çok önemli olan temel unsurları detaylandırdı. Yerel haber ajansı Correio Braziliense tarafından ele alınan bir habere göre Neto, şunları söyledi:

Dijital bir para birimine sahip olmak için, verimli ve birlikte çalışabilir bir ödeme sistemine ihtiyacınız var. Rekabet yaratabileceğiniz açık bir sistem için güvenilirliği olan bir para birimi dönüştürülebilir olmalı ve uluslararası arenada saygı görmelidir. Bundan sonra, dijital para birimlerine sahip olmak için gereken tüm bileşenlere sahip olursunuz.

Banco Central, Ağustos ayında Brezilya merkez bankası dijital para birimi başlatılmasının faydalarını değerlendirmek amacı ile bir araştırma ekibi kurduğunu duyurmuştu. Araştırma ve geliştirme ekibinin temel amacı, bir CDDC’nin ülkenin finansal ekosistemine uyup uymayacağını değerlendirmek olarak açıklanmıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version