Muhabbit

Ripple Brezilya Merkez Bankası İle Sonunda Görüştü!

Bir süredir gelişmekte olan bir pazar olması nedeniyle Brezilya’ya açılmayı planlayan Ripple, Brezilya Merkez Bankası ile görüştü.

ripple

Bir süredir gelişmekte olan bir pazar olması nedeniyle Brezilya’ya açılmayı planlayan Ripple, Brezilya Merkez Bankası ile görüştü.

2019 yılında yaptığı ortaklıklarla adından söz ettiren Ripple, bir süredir Brezilya pazarına açılmayı planlıyordu. Dijital gelişimi açısında son birkaç yılda gösterdiği ilerleme ile gelişmekte olan ülkelere bir model olarak gösterilebilen Brezilya, 2019 yılında bankacılık işlemleri, daha doğrusu havale işlemi için dünyanın en iyi beşinci ülkesi konumundaydı.

2019 yılında sadece dijital ortamda 390 milyon doların üzerinde para aktaran ülkenin %21’in üzerinde bir büyüme oranı mevcut. İstatistikler para aktarımının 2023 yılına kadar 900 milyon dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Para aktarımlarının büyük bir kısmının SWIFT aracılığıyla yapılıyor. En büyük rakibi olarak görülen SWIFT’in Brezilya’daki başarısı, gelişmekte olan bir pazara yatırım yapmanın avantajını gözler önüne seriyor.

Ripple da gelişmekte olan Brezilya pazarının avantajını görmüş olmalı ki 2019 Haziran’da burada bir ofis açmıştı. Farklı bankalarla partnerlik anlaşmaları da gerçekleştiren Ripple’ın yeni yol haritası merak içinde bekleniyor.

Brezilya Merkez Bankası’nın başkanı Roberto Campos Neto’nun ajandasına göre 30 Mayıs tarihinde Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ile bir video konferans toplantısı vardı. Ayrıca toplantıya Ripple’ın yönetim kurulundan Ben Lawsky, başkan yardımcısı Eric Van Miltenburg ve bir yıla yakın süredir Ripple’ın Latin Amerika genel müdürlüğü görevini icra eden Luiz Antonio Sacco katıldı.

Toplantının Merkez Bankası ekibinde ise Başkan Roberto Campos Neto’nun yanı sıra, finansal sistemler sorumlusu ve karar mercisi João Manoel Pinho De Mello ve düzenleyici kurul başkanı Otavio Riberio Damaso bulunuyordu.

Kapalı kapılar ardında yapılan toplantının detayları kamuoyuna açıklanmadı. Ripple tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version