Muhabbit

Coinbase: Belirli Şartlar Sağlanırsa CBDC’leri De Listeleyebiliriz!

Brian Armstrong, dijital para birimlerinin ülkeler için oldukça önem arz ettiğini söyledi.

coinbase muhabbit

coinbase muhabbit

Önde gelen kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, gerekli koşulların karşılanması durumunda gelecekte merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) destekleyebileceklerini açıkladı.

CEO, Reddit’teask me anything” oturumunda kripto para ödemelerinin internet hizmetlerine tam entegrasyonu ve CBDC’lerin bu amaca hizmet edip edemeyeceği hakkındaki sorulan soruya verdiği cevapta CBDC’lere yeşil ışık yaktı. Bunun yanında Armstrong, çalışmaları halen devam eden merkez bankası dijital para birimlerinin ülkeler için oldukça önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.

Armstrong konuşmasının devamında şu açıklamada bulundu:

“Merkez bankası dijital para birimlerinin de gerçekten büyük olacağını düşünüyorum ve hemen hemen her büyük hükûmet bunları nasıl inşa edeceklerini düşünmeye başlıyor.”

Borsa olarak kendilerinin kripto para birimlerinden bağımsız olduklarını ve bu nedenle listeleme standartlarını karşıladıkları sürece CBDC’ler, stablecoinler ve DAI gibi merkezi olmayanlar da dahil olmak üzere bir çok kripto para birimini destekleyeceklerini belirtti.

Bilindiği üzere birçok ülkenin merkez bankası CBDC alanında Ar-Ge çalışmalarına başladı. Bu ülkeler arasında şu an için en önde giden ülkenin Çin olduğu biliniyor. Ülke CBDC alanında ciddi anlamda yol almış durumda. Bu kapsamda ülkede CBDC pilot çalışmaları son hız devam ediyor. Şimdiye kadar resmi anlamda merkez bankası dijital para birimi çıkaran ve uygulamaya geçiren tek ülke ise Bahamalar oldu. Bahamalar geçen yıl faaliyete geçirdiği Sand Dollar adı verilen dijital parayı ülkede yaşayan 393.000 vatandaşının kullanımına sunmuş oldu. 

Bunun yanında Rusya, Ukrayna, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerin de CBDC alanında çalışmaları başlattığı biliniyor. Hatta son olarak yapılan açıklamaya göre ülkemizin de “dijital para” ile ilgili düzenlemelerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar devreye alınacağı bildirildi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version