Muhabbit

Coinbase, Ukrayna’nın Rus Kripto Para Kullanıcılarını Engelleme Talebini Reddetti!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, kripto para sektörüne kadar sıçradı.

Coinbase

Coinbase

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, kripto para sektörüne kadar sıçradı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla beraber birçok ekonomik yaptırım kararı gündeme geldi.

Ekonomik yaptırımlara ek olarak geçtiğimiz günlerde Ukrayna, kripto para borsalarına Rus ve Belaruslu hesapları engelleme talebinde bulunmuştu. Bu talebe, kripto para borsalarından cevaplar gelmeye başladı.

Kripto para borsası Coinbase yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu talep tek taraflı bir yasak, hükümetlerin kendi aralarındaki savaş yüzünden sıradan Rus vatandaşlarını cezalandırılmamalı.

Kraken ve Binance de Ukrayna’nın Bu Talebini Geri Çevirdi!

Kraken borsası CEO’su Jesse Powell, talebe ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bu tarz, taraflı bir adım atmamız mümkün değil. Eğer savaş çıkaran ülkelere yaptırım uygulamaya kalksaydık, ilk olarak Amerika’ya uygulamamız gerekirdi.

Jesse Powell

Ünlü kripto borsalarından bir diğeri olan Binance de, Kraken’e benzer bir açıklamayla bu tarz bir yaptırımın mümkün olmadığının altını çizdi.

Ve açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Rus kullanıcılarını platformdan tek taraflı olarak yasaklama gibi bir planımız yok. Masum kullanıcıları olumsuz etkileyecek her türlü yaptırıma karşı tedbirli hareket etmeye çalışıyoruz. Uluslararası toplumlar yaptırımlarını genişletirse, biz de yaptırımları gerektiği şekilde uygularız.

Görüldüğü üzere dünyanın popüler kripto para borsaları, Ukrayna’nın yaptırım talebini açık şekilde reddettiler. İlerleyen günlerde ne tür yaptırımların gündem olacağını hep birlikte göreceğiz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version