Muhabbit

Güney Afrika Kripto Para Borsası, Afrika’nın En Büyük Finansman Turunu Gerçekleştirdi!

Güney Afrika kripto para borsası, büyük yatırımcılardan topladığı fonlarla operasyonunu daha fazla ülkede gerçekleştirmeyi planlıyor.

Güney Afrika VALR

Güney Afrika VALR

Güney Afrika kripto para borsası VALR, bugüne kadar Afrika’daki kripto para borsalarının gerçekleştirdiği finansman turları arasında en fazla fon toplayan borsa oldu.

Afrika kripto para borsası, B Serisi öz sermaye finansman turunda 50 milyon dolar topladı.

Gerçekleşen son finansman turuyla, VALR’ın değerlemesi 240 milyon $’a yükseldi. Finansman turu; VC Pantera Capital, Alameda Research ve Coinbase Ventures’un liderliğiyle gerçekleşti.

Güney Afrika kripto para borsası, büyük yatırımcılardan topladığı fonlarla operasyonunu daha fazla Afrika ülkesinde gerçekleştirmek istiyor.

Bunun yanında borsa, Hindistan gibi birçok farklı ülkede faaliyet gösterebileceğinden de bahsediyor.

VALR’ın Değerlemesi 10 Kat Arttı!

VALR, 2019’dan bu yana 250.000’den fazla kullanıcıya ve 500 küresel kurumsal müşteriye hizmet verdiğini açıklarken, 7.5 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, kripto para borsası VALR şu anda 69 işlem paritesine ve yaklaşık 420 BTC (18 milyon $) işlem hacmine sahip.

Finansman turundan elde edilen fonlar ile VALR, operasyonlarını diğer gelişmekte olan Afrika pazarlarına ve Hindistan’a genişletmek istiyor. VALR, kullanıcılarına daha fazla ürün tanıtmak ve daha fazla kişiyi işe almayı planlıyor.

VALR CEO’su ve kurucu ortağı Farzam Ehsani, toplumun finansal araçları bizi bölmemeli, birleştirmelidir dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

VALR, insanları birleştiren bir finansal sistemin kurulmasına yardımcı oluyor. Kripto paraların küresel finansal sistemimiz üzerindeki etkisini inkar etmenin bir anlamı yok.

Ehsani, gelecekte ihtiyaç duyabilecekleri kripto para altyapısını sağlamak için VALR platformunu kullanan bankalar ve sigorta sağlayıcıları gibi kurumsal müşterilerin sayısını da artırmayı planlıyor. Ehsani daha sonra sözlerini şöyle bitirdi:

Kripto paralar, yaşamlarımız için giderek daha önemli hale gelecek. VALR, müşterilerimizin eski finansal sistemden yenisine geçiş yapmasına yardımcı olmak için burada.

2022 yılına kadar çalkantılı bir kripto para piyasasına rağmen, kripto para projelerine yapılan yatırımlar her geçen gün arttı. 27 Şubat 2022’de Güney Kore hükümeti, ulusal bir metaverse inşa etmek için 187 milyon dolarlık bir taahhüt açıkladı.

The Graph (GRT), geliştiricileri de platformuna çekmek için 17 Şubat 2022’de 205 milyon dolarlık bir fon oluşturdu.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version