Muhabbit

Crypto.com Singapur Düzenleyicisinden Lisans Aldı

Crypto.com aldığı lisans ile birlikte ödeme hizmetlerini belirli bir eşik olmadan sağlayabilecek.

Daha çok Güneydoğu Asya pazarında faaliyet gösteren küresel kripto para borsası Crypto.com, Singapur Para Otoritesinden lisans onayı aldı.

Bu lisansa, Büyük Ödeme Kurumu Lisansı adı veriliyor ve alıcıların Dijital Ödeme Tokenı (DPT) hizmetlerini kullanmalarına yardımcı olacak Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında yer alan önemli bir finansal lisans olarak yorumlanıyor. Bu lisansa sahip şirketlerin Singapur’da hizmet sunmalarına izin veriliyor.

Bu lisans, Crypto.com Singapur kullanıcılarına Ödeme Hizmetleri Yasası’na uygun olan çeşitli ödeme hizmetleri sağlamasına izin verecek.

Singapur Para Otoritesi bu özel lisansın alınmasının çok zor olduğunu belirtti. Bu konuda sert ve zorlayıcı olunmasının sebebinin ise Singapur’un “kripto paralardan sorumlu küresel bir merkez” olma gayesinde yattığı ifade edildi.

Kripto para borsası Crypto.com genişlemeye devam ediyor. Platform 2022 Haziran ayı başında da Dubai’de hizmet vermek için Dubai Dijital Varlıklar Düzenleme Kurumundan (VARA) geçici bir kripto para lisansı almıştı.

Bloomberg’ün haberine göre Dijital Ödeme Tokenı için lisans almak Singapur’da çok zor. Büyük Ödeme Kurumu Lisansı adı verilen bu lisansı sadece birkaç şirket alabildi. Habere göre lisans için 200’den fazla başvuru oldu ancak sadece 14 tanesi bu lisansı alabildi. Bu lisans şirketlerin ödeme hizmetlerini belirli bir eşik olmadan sunabilmesine olanak sağlıyor.

Singapur, kripto para gelişimi için elverişli bir ortam sunuyor

Singapur’un Başbakan Yardımcısı Heng Swee Keat, Singapur’daki blok zinciri üzerine konuştu. Keat, Singapur’un, blok zincirlerini ve dijital varlık endüstrisini barındırdığı ve benimsediği görüşünde. Keat ayrıca, Singapur’un Web 3.0 topluluğunun büyümesini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için dijital varlık şirketlerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu da belirtti.

Singapur’dan lisans almak için birçok şirketin başvuruda bulunduğunu söyleyen Keat, geçtiğimiz ay Singapur düzenleyicisinden Triple A, Hodlnaut ve Paxos gibi kripto para şirketlerinin lisans aldığını belirtti. Singapur merkezli şirket olan Chintai’nin de Sermaye Piyasası Hizmetleri Lisansı aldığını açıkladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version