Muhabbit

DeFi Portföyünde Altcoin Opsiyonlarının Önemi!

DeFi ekosisteminde kullanıcılara güvenilir opsiyonlu işlemler sunan Oddz Finance, altcoin yatırımcıları için opsiyon avantajlarını sıraladı.

auto-exercise

oddz finance opsiyonlar

Yakın geçmişe kadar opsiyonlu işlemler, çok az yatırımcının yöneldiği sofistike bir kategori olarak karşımıza çıkıyordu. Zamanla bu düşünce değişiyor. Her geçen gün daha fazla insan, opsiyonların uzun dönemli yatırım portföylerinde yer alması gerektiğini düşünmeye başladı.

Opsiyonlar geleneksel finans dünyasında yaygınlaştıkça, Oddz Finance gibi platformlar vasıtasıyla kripto para ekosisteminde de kullanılır olmaya başladı.

Oddz Finance bugün (19.04.2022) yayımladığı makalede; başta altcoin’ler için olmak üzere opsiyonlu işlemlerin neden yatırım portföylerinde tercih edilebileceğini detayları ile topluluğu ile paylaştı. Haberimizde inceleyelim.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Nedir? Nasıl Kullanılır?

Piyasa Volatilitesine (Oynaklık) Karşı Korunma

Opsiyonlar; volatilitesi fazla olan kripto varlıklar için güvenli bir yol oluşturuyor. Opsiyonlar doğru kullanıldığında kayıpları minimuma indirebiliyor ve bugün birçok kurumsal yatırımcı “risk azaltma stratejisi” olarak opsiyon satın alıyor.

Daha iyi anlaşılması için buna bir örnek vermek gerekirse:

100 adet XYZ tokenımız olduğunu düşünelim. Bu tokenların her birini 20 dolardan almışız. Ancak korkuyoruz ki token fiyatı önümüzdeki aylarda düşebilir. Bu korkuya rağmen, elimizdeki tokenları satmak da istemiyoruz. Bunun yerine “put option” (satış opsiyonu) satın alıyoruz ve premium olarak bir miktar ödeme yapıyoruz. Eğer piyasada önceden tahmin ettiğimiz gibi bir “dump” (fiyat düşüşü) olursa, satın aldığımız opsiyon sayesinde zarar etmeyeceğiz.

Bu yöntemle pozisyonlarımızı opsiyon satın alarak koruyabiliriz. Piyasada düşüş gerçekleştiğinde, satın aldığımız opsiyon sayesinde elimizdeki XYZ tokenlarımızı yüksek bir fiyattan satabiliyor olacağız.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Platformuna, Aave Opsiyon Seçenekleri Eklendi!

Piyasaya Giriş Bariyerlerinin Aşılması

Opsiyonlu işlemler ile yatırımcılar, spot işlemlere benzer olarak ancak daha az sermaye ile, daha büyük pozisyonlara girebiliyorlar. Buna dair de bir örnek inceleyelim:

100 XYZ token almak istediğimizi varsayalım. Her bir tokenın ise şu anda 50 dolar ettiğini düşünelim. 30 gün içerisinde XYZ fiyatının daha da yükseleceğini düşünüyoruz ancak elimizde 5 bin dolarlık bir sermaye bulunmuyor. Bu durumda her 1 adet XYZ token için 1 dolar karşılığında “call option” (alım opsiyonu) satın alıyoruz. 100 adet XYZ token için toplamda 100 dolarlık premium ödemesi yapmış oluyoruz.

100 dolar ödeyerek 50 dolar karşılığında 100 adet XYZ token satın alma hakkına sahip olduk. Yani 5 bin dolar ödemeden, 5 bin dolarlık alım yapma hakkını 100 dolar ödeyerek elde ettik. 30 gün içerisinde XYZ fiyatı 50 doların üzerine çıktıkça, elimizdeki opsiyonu işleme alabilir ve gelir elde edebiliriz.

Aşağı Yönlü Sınırlı Risk

İlk örnekte açıklandığı gibi, opsiyonlar piyasa düşüşte iken kayıpları minimize edebiliyor. Bir “put option” (satış opsiyonu), gelecekte fiyat ne kadar düşerse düşsün belirlediğimiz bir fiyata satış garantisi sunuyor.

Eğer bir altcoin’in önümüzdeki haftalar veya aylar içerisinde düşeceğine inanıyor ancak yine de şimdiden satmak istemiyorsak, opsiyonlar bir “hayat kurtarıcı” olabiliyor.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Opsiyonlar Oto-İşlem Nedir?

Yukarı Yönlü Sınırsız Potansiyel

Opsiyonlar bizlere sınırlı kayıp imkanlarını sunarken, yukarı yönlü fiyat çıkışlarında ise sınırsız getiri elde etme imkanı sunuyor. Dahası, opsiyonlar iki yönlü çalışabilirler. Doğru strateji ve araştırma ile, piyasa yukarıya da aşağıya da hareketlense, gelir elde etmek mümkün.

Daha detaylı bilgi için Oddz Academy (Oddz Akademi) serisini inceleyebilirsiniz.

Altcoin’ler ve Opsiyonlar

Diğer türev işlemlerin aksine opsiyonlar; bir varlığı belirli bir günde belirli bir fiyattan alma ya da satma zorunluluğu dayatmazlar. Opsiyonlar, yatırım portföyünü minimum riskler ile çeşitlendirmek için uygun araçlardır. Eğer yatırımcı, tahmin ettiği fiyat hareketinin zıttı bir hareket ile karşılaşırsa, kaybı yalnızca ödediği premium kadar olur.

Opsiyonların bu avantajları; altcoin yatırımı olan DeFi kullanıcıları için önemli fırsatlar sunuyor. Oddz Finance; kripto para ve DeFi evreninde opsiyonlu işlemleri kullanıcılarına güvenli şekilde sunuyor ve platformunu geliştirmeye de devam ediyor.

Türev işlemler için yeni bir kullanıcı iseniz, bazen kafa karıştırıcı konseptler ile karşılaşmanız mümkün. Oddz Finance burada da kullanıcıları düşünerek kullanım kolaylığı sağlayan arayüzü ve Oddz Academy ile yeni yatırımcıların kendilerini daha çabuk geliştirmelerini sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance’te Son 2 Ayda Neler Yaşandı?

Oddz Finance Hakkında

Başarılı bir ekip tarafından piyasaya sürülen Oddz Finance; basit, güvenli ve merkeziyetsiz opsiyon trade işlemlerinin birden çok blok zinciri üzerinde yapılabilmesini sağlıyor.

Platformda genel olarak kullanıcıların yapabilecekleri işlemler şu şekilde:

Platformda işlem yapmak için KYC (güvenlik adımları) veya e-mail adresine gerek bulunmuyor. Kullanıcılar cüzdanlarını platforma bağlayarak işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Bu içerik sponsorludur.

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version