Muhabbit

Elrond (EGLD) Nedir?

Saniyede 15.000 işlem gerçekleştirdiğini iddia eden Elrond nedir?

Elrond, işlemlerin birden çok doğrulayıcı tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan uyarlanabilir durum paylaşma sistemi sayesinde, ölçeklenebilirlik ve önemli işlem hacmi için tasarlanmış bir blok zinciridir.

Elrond şu anda saniyede 15.000 işlemi anında kesinlik ile sadece 0,001 Dolar ile gerçekleştirebileceğini iddia ediyor. Ayrıca talep arttıkça saniyede yüz binlerce işleme ölçekleme yeteneği de vadediyor.

Bu tür bir hız ve ölçeklenebilirlik göz önüne alındığında, Elrond kendisini merkezi olmayan finans (DeFi) geliştiricilerinin uygulamalarında ve diğer merkezi olmayan uygulamalarda (dapps) kullanmaları için ideal bir blok zinciri olarak konumlandırıyor.

Elrond, ağ genelinde eGold (EGLD) token’ını kullanır; Temmuz 2020 ana ağ lansmanı EGLD’yi hayata geçirmeden önce, Elrond artık kullanılmayan ERD token’ını kullanıyordu. Elrond, kullanıcıların ana ağ devreye girdikten sonra 1000 ERD’yi 1 EGLD ile takas etmesine izin verdi.

Elrond Çalışma Sistemi

Sharding (Parçalama), verileri daha küçük parçalara ayıran ve bunları ağın birden çok parçasına veya her biri işlemleri işleyen bir dizi düğüm içeren parçalara dağıtan bir tekniktir. Elrond parçalama tekniğini kullanarak çalışır.

Temel bir kavram olarak, Elrond’a özgü değildir; örneğin Zilliqa’da benzer amaçlara sahip başka bir parçalanmış blok zinciridir. Ayrıca Ethereum’un da 2.0 da parçalama tekniklerini uygulayacağı biliniyor. Elrond’un farklı yaptığı şey, üç farklı türde parçalama (durum, işlemler ve ağ) uygulamak ve işlem süresini hızlandırmak ve aynı anda daha fazlasını işlemek için paralel işlemeyi kullanmaktır.

Elrond ayrıca güvenli bir risk kanıtı sistemi fikir birliği mekanizması olarak adlandırdığı şeyi kullanmaktadır. Doğrulayıcının stake edilmiş EGLD token’larının ağırlığını her düğüm için bir ağ derecelendirmesiyle eşleştirir. Ayrıca rastgele doğrulayıcı seçimi uygular ve parçalar arasında düğümleri düzenli olarak yeniden karıştırır. 

Elrond’un yaratıcıları daha yüksek hacimli işlemleri ve daha zorlu merkezi olmayan uygulamaları işlemek için önemli ölçüde daha fazla bant genişliği sağladığını öne sürüyorlar. Elrond, dapp geliştiricilerini hedef alırken, ilk olarak Maiar ödemeleri uygulamasıyla gösterildiği gibi, daha tüketici dostu bir blockchain platformu olmayı hedefliyor .

Elrond ile Yapılabilecekler

Elrond, finans veya diğer ihtiyaçlarla ilgili merkezi olmayan uygulamaların omurgası olacak şekilde tasarlanmıştır. Kapsamlı ölçeklenebilirlik, talepler arttıkça bile işlemlerin hızını korumak için kullanılan parçalama sayesinde önemli bir büyümenin üstesinden gelebileceği anlamına gelir.

EGLD token’ı; işlemler, doğrulayıcı ödülleri, yönetişim, stake etme ve akıllı sözleşmeler dahil olmak üzere ağ genelinde kullanılır.

Maiar, telefon numaranıza göre bir kriptografik karma oluşturarak, bazı kripto cüzdanlarından daha kolay işe alım ile mobil ödeme uygulamalarına merkezi olmayan bir alternatif olacak şekilde tasarlanmıştır. Uygulama, önerilen diğer kullanımlarla birlikte EGLD ve diğer token’ları tutmak, ödeme yapmak ve stake etmek için kullanılabilir.

EGLD, Binance, Crypto.com, Bitfinex, OKEx dahil olmak üzere çeşitli borsalardan satın alınabilir. Ek olarak, Moonpay ve Ramp gibi hizmetler aracılığıyla Elrond web sitesi üzerinden de satın alabilirsiniz.

Daha Fazla Nedir Haberleri İçin: Nedir Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version