Muhabbit

Eski SEC Başkanına Göre Bitcoin için Regülasyonlar Yolda!

Bitcoin, düzenleyici kurumların hedefinde.

Eski SEC

Eski SEC başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını, ancak bunun, Bitcoin’in düzenlenmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Kripto para birimi alanında, One River Asset Management’a danışmanlık yapan eski SEC başkanı, CNBC’ye Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını, ancak varlığın düzenlenmesinin de kaçınılmaz olarak yapılacağından bahsetti.

Clayton, “Bitcoin’in bir menkul kıymet olmaması, düzenlenmemesi gerektiği anlamına gelmiyor.” dedi.

Bir vatandaş olarak konuşmak gerekirse, dijital varlıkların geldiği yerde, kısmen hem yerel hem de uluslararası düzenlemelerin geleceğini tahmin ediyorum.

Clayton’un düşünceleri, daha önce piyasadaki en büyük üçüncü kripto para birimi olan XRP’nin arkasındaki şirket Ripple’ın incelenmesine sebep olmuştu. Ripple, özellikle mahkeme salonunda, XRP, BTC ve ETH arasındaki farkların savunmasını yapacak ve bu kripto paraları da tartışmanın içine alacak.

Ripple, Clayton’un başkanlık görevinden ayrılmasından önce açılan milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya. Komisyon, XRP’nin kayıtsız bir satış yoluyla şirketin yasadışı olarak 1.3 milyar $ topladığını iddia etmekte.

Ancak Ripple, XRP’nin bir menkul kıymetten ziyade kripto para birimi olduğunu söylüyor. Şirket, bu gerekçelerle SEC’in davası ile mücadele etme sürecinde.

Ripple, savunmasının bir parçası olarak, SEC’in XRP’yi menkul kıymetleri değil, Bitcoin ve Ethereum’u sınıflandırdığı gibi bir sanal para birimi olarak sınıflandırması gerektiğini iddia ediyor.

Dava şu ana kadar firma ve XRP için sorunlu bir sürecin başlamasına sebep oldu. Coinbase, Binance ve Kraken gibi ünlü kripto para borsaları XRP ticaretini askıya aldı. Bununla beraber XRP birkaç ay içinde ilk 10 kripto para listesinde 3.lükten 7.liğe kadar geriledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version