Muhabbit

Ethereum Classic, Beklenen “Thanos” Yükseltmesini Gerçekleştiriyor!

Ağ yükseltmesi 29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

Ethereum Classic blok zincirini destekleyen ana organizasyon olan Ethereum Classic Labs (ETC Labs), ağın bu ayın sonunda önemli bir hard fork’tan geçeceğini duyurdu.  

24 Kasım tarihinde yapılan açıklamaya göre, Thanos adlı güncellemenin, ana ağda 29 Kasım 2020 Pazar günü tam olarak 11.700.000 blokta başlatılması planlanıyor. 

Ancak, şirket değişken blok süreleri ve saat dilimlerinin bir sonucu olarak tahmini tarihin değişme olasılığının bulunduğu da ayrıca belirtti.

ETC laboratuvarları, Thanos hardfork’un 18 Ekim 2020’de 2.520.000 blokta Mordor testnet’te uygulandığını ve daha sonra bir ana ağ lansmanı için tüm ilgili taraflardan bir topluluk mutabakatı aldığını açıkladı. 

Duyuruya göre, yükseltmenin, daha dağıtılmış ve sağlıklı bir madencilik ekosisteminin geliştirilmesine yol açacağı söyleniyor. Bu yeni sistem uygulandığında, ağın hash oranının önemli ölçüde artacağı ve buna bağlı olarak madencilerin verimliliğinin artarak yeni madencilerin alması için elverişli bir platform oluşacağı bildirildi. 

Ayrıca, planlanan yükseltmenin ETC’nin kardeş zinciri Ethereum ile uyumluluğu korumaya devam edeceği de eklendi.

Geliştirme hakkında yorum yapan ETC Labs’ın Kurucusu ve Başkanı James Wo şu açıklamayı yaptı: 

“%51 koruması sağlayan kesinlik algoritması olan MESS’in başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından, Ethereum Classic kendisini farklı kılacak ve kullanıcıları için işlevselliği artıracak şekilde yenilikler yapmaya ve büyümeye devam edecek.”

Planlanan tarih yaklaştıkça, firma, başarılı bir çatallanma sağlamak için kullanıcılarını ana ağ yükseltmesi uygulanmadan önce düğüm yazılımlarını en azından Core-geth v1.11.16’nın uyumlu bir sürümüne güncellemelerini istedi.  

Her ne kadar bu yıl içerisindeki %51 saldırıları ile yara almış olsa da, San Francisco merkezli ETC Labs, bir dizi yenilikçi proje aracılığıyla Ethereum Classic blok zincirinin geliştirilmesine ve benimsenmesine devam ediyor. Organizasyon, kuruluşundan bu yana, Phoenix, Atlantis ve Agharta gibi üç yükseltmeyi başarıyla gerçekleştirdi. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Altcoin Haberleri İçin: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version