Muhabbit

Ethereum Madencilerinin Ağustos Ayı Geliri, NFT Çılgınlığı İle Birlikte Artışa Geçti!

Ethereum madencileri ağustos ayında 1,65 milyar dolar gelir elde etti.

Ethereum

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencilik geliri, ağdaki EIP-1559 yükseltmesi, değiştirilemez tokenlar (NFT) ve ETH’nin fiyat artışı ile birlikte ağustos ayında önemli miktarda artış gösterdi.

Elde edilen verilere göre, ağustos ayı için aylık Ethereum madencilik geliri 1,65 milyar doların üzerinde yer alıyor. Bu gelir miktarı temmuz ayına kıyasla %60’tan fazla bir büyümeyi temsil ediyor.

Ethereum Madencilik Geliri

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 536 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 1.115 milyar doları oluşturuyor.

Temmuz ayında 2.000 dolar civarlarında seyreden ETH, nispeten düşüş eğilimi gösteriyordu. Ancak Ethereum ile ilgili yayımlanan güncellemeler ve NFT’lerin tekrardan çılgınlık haline gelmesi ETH için de yeniden bir parlama dönemi başlatmış oldu.

29 Ağustos itibariyle, Ethereum madencilerinin ay boyunca elde ettikleri gelirlerin bir parçası olarak toplayabildikleri işlem ücretleri yaklaşık 61.000 ETH idi. Etherscan tarafından elde edilen verilere göre, ağustos ayındaki bu miktar, temmuz ayında toplanan 91.000 ETH’den keskin bir düşüş yaşamış durumda.

Ağustos sayısı, büyük ölçüde NFT pazarlarında yaşanan ve piyasada önemli hacimler oluşturan NFT’lerdeki çılgınlığın ortasında Ethereum’daki artan zincir içi faaliyetler ile geçen bir ay oldu.

EIP- 1559 Yükseltmesi

Toplam ETH tutarındaki işlem ücreti düşüşü, 5 Ağustos’ta Ethereum’un EIP-1559 yükseltmesini takip etti ve bu, ağın daha önce Ethereum madencilerine ait olan işlem ücretlerinin bir kısmını yakmak için etkinleştirildi. Güncellemeden sonra yakılan miktar, ağ yükseltme aktivasyonundan yaklaşık 20 gün sonra 100.000 ETH seviyesini geçmiş durumda.

ETH Burn

Yazım tarihi itibariyle, temmuz ayında Ethereum madencilerine ödenen toplam işlem ücretlerinden daha fazla olan, yaklaşık 420 milyon dolar değerinde 135.000’den fazla ETH işlem ücreti yakıldı. 

TradingView üzerinden elde edilen verilere göre kripto para birimi ETH şu anda yaklaşık 3.231 dolardan işlem görüyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Analiz Haberleri için: Analiz Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version