Muhabbit

Ethereum Madencilerinin Geliri Rekor Seviyeye Ulaştı!

Ethereum madencilerinin Mayıs ayı gelirleri 2,35 milyar dolara ulaştı.

Ethereum madencilik

Ethereum madencilik

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencileri Mayıs ayı içinde 2.35 milyar dolar gelir elde etti.

Bilindiği üzere Ethereum’un fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra önemli ölçüde düşüş gösterdi. Ancak Mayıs ayı ETH madencileri için rekor kıran bir ayı temsil etmiş oldu.

Madenci Gelirleri

Mayıs ayında elde edilen madencilik gelirleri, Nisan ayındaki 1.65 milyar $’lık gelirden yaklaşık % 42 daha fazla oldu. Bunda, ağda yapılan işlemlere ait ücretlerin artmasının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Böylece madenciler Nisan ayına görülen önceki rekor gelir seviyesini geçmiş oldu.

Madenci gelirlerinin 1,03 milyar doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 1,32 milyar doları oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir: Madencilik Nasıl Yapılır?

İşlem Ücretleri Geliri De Artışta

Madencilerin Ethereum işlem ücretlerinden elde etmiş oldukları gelirlerin de Nisan ayına göre artış gösterdiği görülüyor. Mayıs ayındaki işlem ücretleri, toplam gelirin % 44,04’ünü oluştururken, bu oran Nisan ayında % 43,53 idi.

Ethereum

Ethereum İşlem Sayısı Rekor Kırdı

Elde edilen ağ verileri, Ethereum’un Mayıs ayında başka bir rekoru daha kırdığını gösteriyor. Mayıs ayında Ethereum ağında yapılan işlem sayısı 45.06 milyonu bulmuş durumda. Bir önceki ayda Ethereum ağında yapılan 41,76 milyon işlem sayısını geçen Mayıs ayı, şu zamana kadar en çok işlem yapılan ay olarak rekor kırmış durumda.

İşlem Sayısı

ETH Fiyatı ATH’den Sonra Düşüşe Geçti

Ethereum’un fiyatı 12 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.300 doları gördü. Ethereum, o günden bu yana Bitcoin’in de etkisi ile birlikte keskin bir düşüş gösterdi.

 TradingView üzerinden elde edilen verilere göre kripto para birimi şu anda yaklaşık 2.597 dolardan işlem görüyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Analiz Haberleri için: Analiz Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version