Muhabbit

FBI Operasyonu Sonrası, 34 Milyon Dolarlık Kripto Para Ele Geçirildi!

Geçtiğimiz gün Alman polisinin kripto varlıklara ilişkin yaptığı operasyon sonrası bu kez Amerika’dan FBI operasyonu geldi

Kripto para dolandırıcılığına ilişkin operasyonlar devam ediyor. Geçtiğimiz gün Alman polisinin kripto varlıklara ilişkin yaptığı operasyon sonrası bu kez Amerika’dan FBI operasyonu geldi.

Adalet Bakanlığı (DOJ) ve ABD Güney Florida Savcılığı, kolluk kuvvetlerinin, Florida’da yaşayan kimliği belli olmayan bir kişinin 34 milyon dolarlık kripto varlığına el koyduğunu kamuoyuna duyurdu.

Adalet Bakanlığına göre, kimliği belirsiz kişinin darknet pazarlarında 100.000’den fazla satış gerçekleştirdiği ve insanların Netflix, HBO ve Uber hesaplarına bağlı çevrim içi hesap bilgilerini başka kişilere sattığını iddia ediyor.

Savcı İzni Sonrası FBI Ajanları Operasyonu Başlattı!

FBI ajanları ise operasyon esnasında müşteri gibi davranarak Florida’daki kişiyi tespit etti. Başarılı geçen operasyon sonrasında kişiyle birlikte 34 milyon dolarlık kripto para da ele geçirildi. Kripto paralar hakkında detaylı bilgiler ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

ABD kolluk kuvvetleri konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu operasyon Amerika tarafından şu zamana kadar yapılan en büyük kripto para operasyonlarından biridir.

Yasa dışı satışların ise IP adresi üzerinden tespit edilemeyen Tor adındaki ağ üzerinden yapıldığı tespit edildi. Bu ağ, darkweb platformlarına giren satıcıların ve müşterilerin anonim olarak kalmalarını sağlıyordu.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün bir başka benzer operasyon haberi de Alman polisinden gelmişti.

Alman Polisinin Düzenlediği Operasyon Sonrası, 25 Milyon Dolarlık Bitcoin’i Ele Geçirdi!

Almanya polisi 05 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdiği operasyon sonrasında, dünyanın en büyük darknet platformlarından biri olan Hydra Market’in sistemini durduklarını açıklamıştı. Yetkililer gerçekleştirdikleri operasyon sonrasında ise 25 milyon dolarlık Bitcoin ele geçirmişti.  

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version