Muhabbit

Filipinler, Sanal Varlık Sağlayıcı Lisans Başvurularını Durdurdu!

Filipinler, sanal varlık sağlayıcısı lisans başvurularını durdurdu. Peki neden?

Filipinlerin kripto para alanında aldığı kararlardan sonra birçok kişi ülkeyi yeni kripto para merkezi olarak görse de, Filipinler Merkez Bankası (BSP) yaptığı duyuru ile bu düşünceyi sekteye uğrattı.

İlginizi çekebilir: Filipinler, Geniş Çaplı Bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi Projesi Başlatıyor!

Filipinler Merkez Bankası (BSP) yetkilisi Chuchi Fonacier yaptığı son açıklamada, yeni sanal varlık sağlayıcısı lisans başvurularının 3 yıllığına durdurulduğunu söyledi. Fonacier, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sanal varlıkların, finansal hizmetleri daha düşük maliyetle ve daha hızlı yapması finansal istikrarı bozabilir ve çeşitli riskler oluşturabilir.”

Chuchi Fonacier

Filipinler Merkez Bankası (BSP), finansal istikrarın bozulmasını engellemek amacıyla sanal varlık sağlayıcısı lisans başvurularını (VASP) 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren durduracağını bildirdi. Ancak Chuchi Fonacier, bu kararın marketin gelişimine göre değişebileceğinin altını çizdi. Yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos 2022 tarihine kadar 2. aşamaya geçen başvuruların bir sonraki aşamalarının devam edeceği de belirtildi. Ayrıca son güne kadar gerekli evraklarını ayarlayamayan projelerin başvurularının direkt reddedileceği ifade edildi. Bu arada, BSP Denetimli Finansal Kurumlar olarak sınıflandırılan kuruluşlar, istikrarlı olarak değerlendirildikleri takdirde VASP lisansı için başvurabilecekler.

Filipinler’in sanal varlık sağlayıcısı lisansına Binance de başvurdu

2022 Haziran sonunda Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto para borsasının ülkedeki hizmetlerini genişletebilmesi için BSP’den VASP lisansı almaya çalıştığını belirtmişti. CEO ayrıca ülkede e-para ihraççısı (EMI) lisansını da almak istediklerini vurgulamıştı.

Binance’in Asya-Pasifik Başkanı Leon Foong, lisansları almak için ilgili evrakları sunduklarını ancak gizli olabilecekleri için başka ayrıntı veremediklerini dile getirdi. Foong, ülkeye giriş için yapılan başvurular hakkında iyimser olduklarını söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version