Muhabbit

Fiyat Analizi No 5: Litecoin (LTC) Fiyat Grafiği ve Yorumu

Draco’dan Fiyat Analizi serimizin beşinci sayısında Litecoin (LTC) ile devam ediyoruz.

Litecoin Fiyat Analizi ilk versiyon

Draco’dan Fiyat Analizi serimizin beşinci sayısında Litecoin (LTC) ile devam ediyoruz.

Kripto para piyasasının önde gelen coinlerinden biri olan Litecoin (LTC)’nin son aylardaki gidişatı hakkında konuşacağız.

Grafiğe baktığımızda 2 bölge oldukça göze çarpıyor. Yeşil bölge şuan önemli bir direnç bölgemiz. Mart ayı başındaki büyük düşüşten sonra fiyat orayı test etse de şu an kırabilmiş değil. Mavi bölge ise hem destek hem de direnç olarak çok güzel çalışmış. Fiyat bu bölgenin altındayken direnç, üstündeyken ise destek olarak çalışmış. Dün yaşanan düşüş ile fiyat bu bölgenin altına sarkmış olsa da şu an bu bölgenin içerisinde.

Bu yatay bölgelerin yanı sıra bir de trend bulunmakta 35 dolar seviyesinden başlayan bu trend birçok defa test edilse de henüz kırılmış değil. Bu trende son testini ise dün yaşanan düşüşte gerçekleştirdi. Ayrıca bu trend üzerindeki yapıyı “Omuz Baş Omuz (OBO)” formasyonuna da benzetebilirsiniz. Ancak sağ omuzun yapısından dolayı formasyonun bozulduğunu düşünmekteyim. Sağ omuz, sol omzun üst seviyesini geçmiş ve baş kısmına oldukça yaklaşmış durumda. Oradaki trend kırıldığında OBO formasyonuna göre değil de trend kırılımına göre trade etmek daha makul olacaktır.

Daha küçük zaman diliminde de destek ve dirençlerin oldukça güzel çalıştığını görmekteyiz. Lacivert bölge önceden destek olarak çalışsa da kırılımından sonra bir dirence dönüşmüş durumda. Fiyatın bu bölgeyi retest ettiğini de görmekteyiz.

Kırmızı bölgeler ise kısa zaman dilimindeki destek bölgelerimiz. 43,90-44,10 dolar bölgesindeki destek seviyesinin güvenilirliği şu an düşük durumda. Kırılması diğer bölgelere göre daha kolay olabilir. 41,75-42,05 dolar bölgesindeki destek bölgesi nispeten daha sağlam bir alan olarak görünüyor şu an.

Fiyat Analizi Litecoin dosyası burada son buluyor. Serinin devamı veya farklı analiz yazılarımız için ANALİZ kısmına bakabilirsiniz.

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını kendileri yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version