Muhabbit

Girişim Sermayesi Devi A16z, Web3 Teknolojisine Odaklanacak!

Şirket, kripto para sektörünün sorunlarıyla mücadele etmek için yeni bir akademik laboratuvar oluşturuyor.

a16z web 3

a16z web 3

Girişim sermayesi devi Andreessen Horowitz (a16z), hızla büyüyen dijital varlık endüstrisinde bir sorun haline gelen araştırma sorunlarıyla mücadele etmek için yeni bir akademik laboratuvar oluşturuyor. Şirket bu hamlesiyle, kripto para pazarının daha detaylı araştırılmasına katkı sağlamak istiyor.  

Bu kapsamda a16z Crypto Research olarak adlandırılan yeni birim, hem Stanford Üniversitesi’nde hem de Columbia Üniversitesi’nde Profesörlük yapan Tim Roughgarden tarafından yönetilecek. 

Geçtiğimiz yıl a16z’ye Araştırma Danışmanı olarak katılan Profesör, şirketin yeni girişiminde Araştırma Başkanı olarak görev yapacak.

Yapılan açıklamada, Roughgarden’ın, şirket içinde, Google‘ın ana şirketi Alphabet’in yapay zeka araştırma yan kuruluşu olan Bell Labs veya DeepMind’e benzer, üniversite benzeri bir girişim yaratacağı belirtiliyor.  

Andreessen Horowitz’in ortaklarından biri olan Ali Yahya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Web3’ün bilgisayar bilimi, finans, ekonomi ve beşeri bilimlerden fikirleri bir araya getiren yeni bir bilimsel atılım olduğu gerçeği görmezden gelinemez.” 

Daha önce de belirtildiği üzere yeni laboratuvar, ana akımda kripto paraların benimseme dönemindeki araştırma sorunlarını ele alacak. Bu kapsamda da şirket, a16z portföy şirketlerinin faaliyetlerini genişletmek için yeni araçlar geliştirecek.  

A16z’nin başlattığı girişimin bir benzeri kısa süre önce, yatırım firması Paradigma tarafından da bir strateji olarak benimsenmişti. Hatta Paradigm, kısa süre önce değiştirilemez token (NFT) satışları için yeni bir girişim üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

A16z Kripto Para Sektörünü Geliştirmek İstiyor

A16z, son zamanlarda kripto para sektöründe attığı adımlar ile pazarın gelişmesi için farklı girişimler yürütmeye devam ediyor. Şirket, bilgisayar bilimi veya mühendislik alanlarındaki konuların yanında, NFT’lerin sanat tarihi bağlamındaki etkisini de araştırmaya odaklanmayı düşünüyor.  

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Son olarak, yeni başlatılacak girişimde sektörün önde gelen isimlerinin de yer alacağı belirtiliyor. Bunlar arasında, kripto para protokolleri üzerine araştırma yapan Joe Bonneau, NFT ürün tasarımı uzmanı Benedikt Bünz ve daha önce Diem blok zinciri projesi için çalışsan Valerie Nikolanko olacak.  

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version