Muhabbit

Güney Kore’de Kripto Para İşlemleri Rekor Kırıyor!

Ülkede kripto para yatırımları artmaya devam ediyor.

Güney Kore

Kore

Yapılan bir araştırmaya göre, Güney Kore’de her gün aktif olarak kripto para işlemlerini gerçekleştiren yatırımcılarda ciddi oranda bir artış gözlemleniyor. Yerel medya kuruluşları, yapılan milyar dolarlık işlemleri “kripto ateşi” terimi ile adlandırıyor.

Güney Koreli büyük bir gazete olan Dong-A tarafından yapılan habere göre, yerli kripto para yatırımcıları 1 Ocak – 25 Şubat 2021 arasında günde yaklaşık 7 milyar dolarlık işlem yaptı.

Verilerin ülkenin en önemli yerel kripto para borsaları olan Bithumb, Upbit, Korbit ve Coinone’dan alınarak derlendiği belirtiliyor.

Gazete, yatırımcıların dört büyük Güney Kore kripto para borsasına ilişkin istatistiklerinin ilk kez bu kadar yükseliş gördüğüne dikkat çekiyor. Bunun yanında çalışma, dört borsanın kullanıcılarının yaklaşık 395 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiğini de belirtiyor. Böyle bir rakam, 2020’deki 315,5 milyar dolarlık rakamın çok üzerinde görünüyor. Dong-A ayrıca son dönemde kripto para yatırımlarına binlerce dolar ayıranların çoğunun 20-39 yaş arası Güney Koreliler olduğunu belirtiyor.

Gazete, Güney Kore’deki son işlem rakamlarındaki artışın arkasındaki nedenleri ise şu cümleler ile açıklıyor:

“Likidite desteklendikçe ve küresel şirketler birbiri ardına kripto para birimine yatırım yapmaya başladıkça bu yatırım telaşı alev almaya başladı. Çevrim içi ödeme şirketi Paypal’ın Bitcoin ödemeleri yapmaya başlamasıyla Tesla, Bitcoin ödemelerini de kabul etmeye karar verdi.”

Ayrıca çalışmada yerli perakende yatırımcıların konuya ilişkin açıklamalarına da yer veriliyor. Yatırımcıların, kripto para birimlerini hisse senedi alım satımından daha iyi bir yatırım fırsatı olarak gördüğü dile getiriliyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version