Muhabbit

İngiltere, Kripto Para Reklamlarına Düzenleme Getiriyor!

İngiltere, kripto para piyasası için yaptırım çalışmalarına devam ediyor. FCA’e göre kripto paralar yüksek riskli ve tüketiciler korunmalı.

fca düzenleme

fca düzenleme

İngiltere’nin finansal düzenleyici kuruluşu FCA (Financial Conduct Authority), bugün (01.08.2022) önemli kararlar aldı. İngiltere bundan böyle, yatırımcıları yanlış yönlendiren ve büyük risk barındıran finansal reklamlara engellemeler getiriyor.

Yeni koyulan kurallar bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Ancak şimdilik bu kurallar kripto para pazarlamalarına uygulanamayacak çünkü henüz İngiltere Hükümeti, FCA’e kripto paralar hakkında tam yetki vermiş değil.

İlginizi çekebilir: İngiltere Hukuk Komisyonu, Mülkiyet Kurallarına Kripto Paraları Dahil Etmek İstiyor!

Kripto Paralara FCA Bakacak

Ocak 2022 tarihinde İngiltere Hükümeti; kripto para reklamlarını sıkılaştırma planlarını açıklamış ve kripto para pazarını FCA’in yetki alanına alacağını duyurmuştu.

Bu yetki devri onaylandığı zaman, FCA tarafından koyulan kurallar son halini alacak. Ardından ise kripto para pazarlama faaliyetleri ile ilgili uygulamalar devreye alınacak.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor:

Kripto para reklamlarına özel olarak uygulanacak kurallar; diğer yüksek risk barındıran yatırım türleri ile aynı kategoride değerlendirilecek. Kripto paralar hala yüksek riskler barındırıyor ve insanların tüm paralarını kaybedebileceklerini bilerek yatırım kararları almaları gerekiyor.

Yüksek risk içeren yatırımları tüketicilere sunan firmaların, bundan böyle bazı gereklilikleri yerine getirmeleri ve belirli uzmanlıklara sahip olmaları talep edilecek. Ayrıca bazı özel durumlarda, tüketicilerin ve yatırımlarının uygun koşullar altında eşleştiğinin kontrolleri yapılacak.

İlginizi çekebilir: İngiltere Hazinesi İlk Çeyrekte Hangi Kripto Para Projeleri ile Görüştü?

Bonus Kazanmaya Son!

İngiltere’de bazı özel teşvikler ise tarihe kazınıyor. Yeni getirilecek kurallarla; “arkadaşa referans olarak bonus kazanmak” yasaklanacak. Bununla beraber firmaların kullanıcıları olası riskler hakkında daha fazla bilgilendirmeleri bekleniyor.

FCA Yönetim Müdürü Sarah Pritchard, konu ile ilgili şunları söylüyor:

Basitleştirilmiş yeni risk uyarılarımız, tüketicilerin olası riskleri daha iyi anlamasını sağlayacak. Bu noktada firmalara da önemli bir iş düşecek. Gereklilikleri yerine getirmek durumundalar. FCA olarak; bir pazarlama faaliyetine tanık olduğumuzda ve orada beklediğimiz tüketici uyarılarını göremediğimizde, o an harekete geçecek ve gereken cezai işlemleri uygulayacağız.

Daha fazla İngiltere haberi için buraya bakabilirsiniz.

Daha fazla Kripto Para haberi için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version