Muhabbit

IOTA, Binance Smart Chain Entegrasyonunu Duyurdu!

IOTA token likiditesi artık Binance akıllı zincirinde kullanılabilecek.

Binance’ın merkezi blok zinciri ağı olan Binance Akıllı Zincir ( BSC ), ölçeklenebilirliği ve daha ucuz işlem ücretleri sayesinde, diğer blok zinciri ağlarındaki birden fazla projenin odak noktası haline gelmeye başladı.

Bu kapsamda IOTA, artık kendi kripto para birimi aracılığıyla BSC’de başlatılan en yeni blockchain platformu oldu. Bu, IOTA tokenının likiditesini birden fazla ağa genişletecek bir gelişme oldu.

IOTA tokenı, Binance Smart Chain’de sarılmış (Wrapped) bir sürüm olarak piyasaya sürülecek. Artık ana token sahipleri, Binance Bridge’i kullanarak BEP20 IOTA tokenı ile takas edebilecekler. Sarılmış tokenın piyasa değeri, orijinaline 1: 1 oranda sabitlenmiş şekilde olacak. BEP20 tokenı ile IOTA sahipleri, bundan sonra ağdaki stake etme ve merkezi olmayan finans projeleri dahil olmak üzere BSC ekosistemindeki çeşitli protokole erişebilir ve bunlara katılabilir hale gelmiş oldu. 

IOTA’nın arkasındaki geliştirme ekibi, kripto para birimini diğer popüler blok zinciri ağlarına da genişletmeyi düşündüklerni belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Çapraz zincir likiditesi, herhangi bir merkezi olmayan ekosistemin temel direğidir. IOTA ekosistemi, IOTA likiditesini diğer ağlar için de kullanılabilir hale getirerek büyüyor ve daha merkezi olmayan hale geliyor.”

Son zamanlarda birçok proje ve kullanıcı, Ethereum blok zinciri ağını terk ederek Binance Smart Chain’e geçmeye başladı. Buna en büyük neden olarak işlem ücretlerinin artık çok yüksek miktarlara ulaşması gösteriliyor. Hatta yakın zaman önce, gizlilik odaklı bir web tarayıcısı olan Brave Browser da yerel dijital para birimi olan Basic Attention Tokenı (BAT), sarılmış bir token olarak BSC blok zincirinde piyasaya sürdü. Böylece, BAT sahiplerinin BSC ekosistemine erişimini sağlanmış oldu. 

Tüm bu gelişmeler neticesinde kullanıcılar artık BSC hizmetlerini kullanmayı tercih ettiğinden, BSC’deki günlük işlem sayısı Ethereum’a kıyasla önemli ölçüde artış göstermeye başladı. 

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version