Muhabbit

İsrail’in Yeni Cumhurbaşkanı, Yemininin NFT’sini Alacak!

İsrail, yeni cumhurbaşkanına yemininin NFT’sini verecek.

israil nft muhabbit

NFT rüzgârı bu kez İsrail’de esiyor!

İsrail parlamentosu, göreve başlamasından önce yeni Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a verilecek olan cumhurbaşkanlığı yemininin orijinal taslağının bir NFT’sini yayımladı. ABD başkanının aksine, İsrail’de cumhurbaşkanının rolü, ülkeyi bir arada tutmak amacı taşıyan daha çok törensel bir pozisyondur.

Yerel haber merkezine göre, İsrail’in yönetim organı olan Knesset’in basın sözcüsü Michael Levy, seçilen cumhurbaşkanına hem yeminin fiziksel bir kopyasını hem de onu temsil eden bir NFT’sini verecek.

“Cumhurbaşkanı seçilen Herzog’a, babasının 38 yıl önce imzaladığı yemin metnini de içeren özel bir hatıra sunmaktan heyecan duyuyorum.”

Knesset Sözcüsü MIchael Levy

Orijinal yemin, 5 Mayıs 1983’te Herzog’un babası Chaim Herzog tarafından imzalanmıştı. Herzog, ebeveynlerinin isimleri üzerine, İsrail Devletine sadık kalacağına ve cumhurbaşkanı olarak rolünü layıkıyla yerine getireceğine söz verdi.

Geçmişten Bugüne…

Cumhurbaşkanlığı yemininin NFT hâline getirilmesinin altında yatan fikir ise tarihi bir yemini modern teknolojiyle birleştirmek yani geçmişle bugünü birleştirmekti. Yeni seçilen cumhurbaşkanı görev süresi boyunca NFT hâline getirilmiş yemini taşıyacak. Yemin, internet ile bağlantısı kesilmiş bir soğuk cüzdanda saklanacak.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version