Muhabbit

İşte 2021’de Kripto Para Rüzgarına Kapılan Ünlüler!

Kripto paralara olan adaptasyon her geçen gün artarken, dünyadan ünlü ve zengin isimler de bu furyanın bir parçası oldu. Peki bu yıl, hangi ünlülerden nasıl haberler geldi?

2021'de ünlüler

Ünlü isimler

Her geçen yıl gücüne güç katan blockchain teknolojisi ve bu teknolojinin ürünü olan kripto paralar, 2021 yılında yeni zirvelere imza attı.

Bu yıl piyasada genel bir yükseliş görülmüş olsa da; ekosisteme dahil olan ünlü isimler ve onlardan gelen açıklamalar bu süreçte önemli bir rol aldı. Peki bu yıl hangi ünlüler, ne gibi adımlar attı ve ekosisteme nasıl katkılarda bulundu? Haberimiz sizlerle.

Snoop Dogg

Ünlü rap şarkıcısı Snoop Dogg, teknoloji ve teknoloji ürünleri ile olan yakınlığı ile biliniyor. Her ne kadar Snoop Dogg’a göre biraz geç olsa da ünlü şarkıcı kripto para ekosistemine bu yıl giriş yaptı ve “Decentralized Dogg” ismindeki NFT projesi ile kendisini gösterdi.

Geçtiğimiz dönemlerde popüler şarkıcının adı kullanılarak birçok kripto para da üretilmişti. Ancak Snoop Dogg bu üretilen kripto paralarla ilgisi olmadığını ve sevenlerinin bu paralara yatırım yapmamaları konusunda onları uyarmıştı.

Nayib Bukele

Blockchain ekosisteminde neredeyse herkesin tanıdığı El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, bilindiği gibi bu yıl çok marjinal adımlar attı. Bitcoin ile ilgili saymakla bitmeyecek kararlar alan başkan, milyonların takip ettiği bir öncü oldu. Twitter hesabını aktif olarak kullanıyor ve ülkesi adına bütün “alım fırsatlarını” değerlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Bitcoin’deki sert düşüşte devlet hazinesine eklediği 150 Bitcoin’in duyurusunu yapan başkan Bukele, şakacı yanı ile de insanların ilgisini çekiyor.

El Salvador başkanının şu ana kadar ülkesi adına yapmış olduğu yatırımlar Bitcoin’in değerini koruması ile ülkeyi bir zarara uğratmadı. El Salvador şu anda yapılan yatırımlardan dolayı kazançlı durumda.

Nayib Bukele için daha fazla habere buradan ulaşabilirsiniz.

Elon Musk

Tesla ve SpaceX gibi dev şirketlerin kurucu ve CEO’su Elon Musk, kripto para ekosistemindeki en önemli “influencer” olarak tanımlanabilir. Attığı her tweet, yaptığı her konuşma kripto para yatırımcılarının adeta tüylerini diken diken ediyor.

Büyük bir kitlesel etki gücüne sahip olan Musk, Dogecoin’i 2020 yılında zirvelere çıkarmıştı. 2021 yılında da DOGE’a olan ilgisini kaybetmeyen Musk, geçtiğimiz günlerde bu meme coini Tesla şirketi için ödeme olarak kabul edebileceğini duyurmuştu.

Uzun zamandır bu ve buna benzer söylemleri devam eden Elon Musk’ın, bu söylemlerinin ardında ne gibi hesaplarının olduğu ise devamlı bir merak konusu olarak kalıyor. Manipülasyoncu kişiliğiyle öne çıkan Musk, kripto para ekosisteminin korkulu rüyası olmaya 2021 yılında da devam etti.

Elon Musk’a dair daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Naomi Osaka

Profesyonel tenis oyuncusu Naomi Osaka da bu yıl kripto para ekosistemi içerisinde yer alanlardan oldu. Kripto para yatırımları olduğu bilinen ünlü sporcu, buna ek olarak kendisine ait olan NFT’lerin satışını gerçekleştirdi. Naomi Osaka’ya ait olan NFT’ler, şimdiye kadar satılmış en pahalı tenis oyuncusu NFT’leri olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Lionel Messi

“Ronaldo mu Messi mi?” sorularını bir kenara bırakacak olursak, dünyanın en büyük futbol yeteneği olarak tanımlanabilecek Lionel Messi de bu yıl kripto paralar ile ilgili adım atanlardan oldu. Messi, Paris Saint-Germain takımı ile imzaladığı transfer sözleşmesine ait ödemenin bir kısmını kulübün fan tokenları ile aldı.

Fan tokenlar, taraftarların kulüpler ile olan bağlarının güçlenmesi ve verilecek olan kritik kararlarda söz sahibi olabilmelerini sağlıyor. Fan tokenlar hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Mark Zuckerberg

Facebook kurucusu Zuckerberg’in kripto paralara olan ilgisi 2019 yılına dayanıyor. Bilindiği gibi Facebook, Libra adında bir kripto para geliştirmek için adımlar atmıştı. Bu proje şimdilik rafa kaldırılmış olsa da Zuckerberg, 28 Ekim 2021 tarihinde Facebook’un ismini Meta olarak değiştirdiklerini duyurarak bu piyasanın içerisinde olduğunu yeniden dünyaya göstermiş oldu. Kripto paralar olmasa bile, Mark Zuckerberg ‘metaverse’ evrenine girmek için istekli görünüyor.

Kim Kardashian

Ünlü televizyon yıldızı Kim Kardashian da bu yıl kripto para furyasına katılan isimlerden oldu. Ethereum Max (EMAX) adındaki kripto paranın reklamını yapan ünlü isim, ekosisteme girdiğini Instagram hesabından duyurmuştu.

Önemli bir takipçi sayısına sahip Kardashian, yapmış olduğu “şilleme” operasyonu sonrasında ise United Kingdom’s Financial Conduct Authority (Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi) tarafından uyarıldı. Spekülatif tokenların reklamının yapılmaması gerektiğini vurgulayan kuruluş, Kardashian’ı manipülatif ve kitleleri etkisi altına alan açıklamalarından dolayı kınadı.

Paris Hilton

Bu yıl NFT trenine atlayan Paris Hilton’un piyasaya her ne kadar geç girdiği konuşulsa da; Paris Hilton, Bitcoin’in değeri 1000 doların altındayken BTC ve ETH yatırımı yaptığını iddia ediyor.

Ünlü isim ayrıca bu yıl Twitter’dan yaptığı paylaşımla 2 adet hayvanını tanıtmış ve isimlerinin “Crypto Hilton” ile “Ether Reum” olduğunu duyurmuştu.

Magnus Carlsen

Satranç severlerin yakından tanıdığı dünya şampiyonu Magnus Carlsen, kripto para ekosistemine olan olumlu yaklaşımı ile tanınıyor. Carlsen öncülüğündeki satranç oyuncuları bu yıl, Chess Champs organizasyonunda NFT ve kripto para ödülleri için turnuvada yarışmışlardı.

Ünlü sporcu aynı zamanda dünyanın ilk Bitcoin satranç şampiyonu olarak FTX’in düzenlediği turnuvada para ödülünün yanı sıra 0.6 BTC’lik ödüle sahip oldu. Büyük usta, satranç özelinde kripto para ekosisteminin tanınmasına öncülük ediyor.

Yeni Yıl Dileği

Haberimizde elimizden geldiğince 2021 yılında önemli ünlülerden gelen önemli adımları paylaşmaya çalıştık. Gözümüzden kaçan, kendilerine değinemediğimiz ünlülerden özür dilerken; Muhabbit olarak 2022 yılında kripto para ekosistemi için daha da güzel bir yıl temenni ediyoruz. Herkese mutlu yıllar.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version