Muhabbit

Justin Kan Kimdir?

Twitch kurucu ortaklarından olan ve yakın geçmişte blok zinciri girişimi Fractal ile öne çıkan Justin Kan kimdir? Hep birlikte inceleyelim.

justin kan fractal

Son günlerde blok zinciri ekosistemine Fractal isimli projesi ile adım atan Justin Kan 16 Temmuz 1983 doğumlu. Justin.tv ve Twitch gibi önemli projelerin kurucu ortağı olarak karşımıza çıkan Justin Kan’ı, bir “internet girişimci ve yatırımcısı” olarak tanımlayabiliriz.

İlginizi çekebilir: Solana (SOL) Nedir?

Yale Üniversitesi ile Başlayan Kariyer

2001 ve 2005 yılları arasında Justin Kan, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen üniversitelerinden Yale University’de okudu. Okuduğu bölüm ise Physics and Philosopy (Fizik ve Felsefe).

Üniversite mezuniyetinden hemen sonra Kiko Software adında bir şirket kurarak kendi sloganları ile “modern web dünyasının ilk akıllı takvimini” geliştirdiler. Yaklaşık 1 sene sonra ise Justin Kan, dünyayı değiştirecek ilk adımını attı.

2007 yılında Justin.tv adı ile kurduğu platformda, insanların çevrimiçi video yayını yapmalarına olanak sağlandı. 2011 yılına kadar hızla büyümeye devam eden Justin.tv için bir dönüm noktası geldi ve video içeriklerine göre kategoriler oluşturuldu.

Bu kategoriler arasında oyun kategorisi, önemli ölçüde ilgi çekti ve 2014 yılında Twitch ismi altında kurumsallaştırıldı. Justin Kan, kurucu ortağı olduğu Twitch’ten 2014 yılının sonlarında ayrıldı ve yatırımcı kimliği ile gelecek vadeden girişimlere erken aşama yatırımcı olmak amacı ile Y Combinator’a partner olarak katıldı.

2017 yılı sonunda Y Combinator ile yollarını ayıran Justin Kan, bir hukuk teknolojisi şirketi olan Atrium’u kurdu. 3 yıllık CEO’luk süreci sonrası bu girişimini de kapatan Kan, hala devam ettiriyor olduğu The Quest Media şirketini kurdu ve aynı tarihlerde Goat Capital grubunda yatırımcılık serüvenine kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Twitch hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Youtube, Twitter ve Blok Zinciri

2021 yılına geldiğimizde Justin Kan, bugün 159 bin takipçisi olan bir Youtube kanalı açtı. Justin Kan’ın Twitter takipçi sayısı ise bugün 274 binden fazla. Birçok alanda girişimler yapan Justin Kan’ın son gözdesi ise blok zinciri teknolojisi oldu.

Kurucu ortağı olduğu Fractal, 30 Aralık 2021 tarihinde başlatıldı ve platform bir NFT marketi olarak yola çıktı. Solana üzerinde çalışan bu NFT marketinin, klasik NFT marketlerinden bir farkı var. Fractal; tamamen kendisini blok zinciri tabanlı oyunlara adamış bir platform ve bu platformda yalnızca blok zinciri tabanlı oyunlar oynanabilirken aynı zamanda onlara ait NFT’ler mint edilebiliyor ve alınıp satılabiliyor.

İlginizi çekebilir: Twitch Kurucu Ortağı Justin Kan, Oyun-Merkezli NFT Market Fractal’ı Açtı!

Fractal’ın diğer kurucu ortakları ise Robin Chan, David Wurtz ve Mike Angell. Market açılışında The Sandbox, Solchicks, Nyan Heroes, Photo Finish, Mini Royale ve Portals gibi projelere ait NFT’ler yer almıştı. Platform büyümeye devam etti ve House of Sparta, Tiny Colony, Yaku Corp, Cinder, Nekoverse, Metawana, MetaOps ve Psyker gibi önemli oyun şirketleri ile partnerlikler kuruldu.

35 Milyon Dolarlık Tohum Yatırımı

1 Nisan 2022 tarihine geldiğimizde ise Justin Kan’ın girişimi Fractal, sosyal medya hesaplarından önemli bir yatırım haberi paylaştı. Blok zinciri tabanlı oyun sektörüne ilgi duyan önemli bir yatırımcı grubu tarafından Fractal’a, tohum yatırımı olarak 35 milyon dolarlık bir finansman sağlandı.

Finansman turu Paradigm ve Multicoin Capital tarafından yönetildi ve Andreessen Horowitz, Solana Labs, Animoca Brands, Coinbase Ventures, Play Ventures, Position Ventures, Zynga Kurucusu Mark Pincus, Crossover, Shrug Capital, TerraForm Labs CEO’su Do Kwon, Tim Ferriss, Eric Glyman ve Karim Atiyeh (Ramp), Twitch Kurucu Ortağı Kevin Lin, Zynga Kurucu Ortağı Justin Waldron, dao5 Kurucusu Tekin Salimi gibi birçok önemli kurum ve isim finansman turunda yer aldı.

Finansman turu sonrasında Fractal’dan yapılan açıklama şöyle oldu:

Kripto para ekosistemine girecek bir sonraki 100 milyon kullanıcı, blok zinciri tabanlı oyunlar sayesinde ekosisteme girecek.

Bu yatırım sonrası Justin Kan, teknik ekibin genişletileceğini ve blok zinciri tabanlı oyunlar geliştirmek isteyen büyük oyun şirketleri ile partnerlikler kurulacağını açıkladı.

Bu finansman turunun yapıldığı aynı hafta, ICO Analytics tarafından son zamanlarda en fazla yatırım alan blok zinciri tabanlı girişimler yayınlanmıştı. Bu yayında dikkat çeken bir diğer proje ise Layer Zero oldu ve Muhabbit Capital’in de aralarında bulunduğu yatırımcılar tarafından Layer Zero’ya 135 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

İlginizi çekebilir: LayerZero Labs, Muhabbit Capital’in de Aralarında Bulunduğu Seri A+ Finansman Turunda 135 Milyon Dolar Yatırım Topladı!

Daha fazla Kimdir Haberleri için: Kimdir Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version