Muhabbit

Kazakistan, Blok Zincirinin Gelişimine Destek Verecek!

Hükûmet, kripto pazarını geliştirmek için yol haritası oluşturacak.

kazakistan

kazakistan

Kazakistanlı düzenleyiciler, ülkenin küresel kripto para pazarındaki konumunu güçlendirmek için düzenleyici yaklaşımlarını iyileştirmeyi planlıyor. Bu kapsamda harekete geçen Kazakistan hükûmeti, ülkedeki kripto para birimi endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin gelişimini teşvik etmek için bir yol haritası oluşturuyor.

Kazakistan dijital varlıkların çıkarılması için yapılan madencilik faaliyetleri ekipmanın hesaplama gücü açısından hâlihazırda dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Ülke bu alandaki gelişimini blok zincirinin günlük yaşamda da kullanılması için harekete geçiyor.

Kazakistan başbakanlığı resmi bilgilendirme sitesinde 11 Mayıs tarihinde yapılan duyuruya göre, devlet yetkilileri düzenleme yaklaşımını yeniden gözden geçirmek için öneriler almaya karar verdi.

Gelen ilk öneriler arasında, büyük bir ulusal finans merkezi olan Astana Uluslararası Finans Merkezi aracılığıyla kripto borsalarının takip edilmesi istendi. Ayrıca Hükûmetin, kripto para borsalarının yerel bankalar ve müşterilerle etkileşime girebileceği standartların oluşturulması konusunda öncülük etmesi gerektiği de gelen öneriler arasında yer aldı.

Kripto Para Düzenlemeleri Şeffaflık Getirecek

Uzmanlara göre, düzenlenmiş bir ortamda, dijital varlık pazarı daha organize ve şeffaf hale gelecek, bu pazarı daha doğru bir şekilde değerlendirmek ve analitik yapmak, bölgedeki kripto para birimi pazarında lider bir konuma gelmek ve uluslararası bir düzenleyici sağlamak mümkün olacak.

Kazakistan Cumhuriyeti, kripto para endüstrisi ve dijital varlıklar konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor. Yakın zaman önce, Kazakistan Merkez Bankası olası bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında resmi bir rapor yayımladı. 

Banka, çıkarılması düşünülen dijital para biriminin nakit veya nakitsiz ödemelerin yerini almasını amaçlanmadığını, bunun yerine ulusal ödeme sisteminin daha da geliştirilmesini sağlayacak ve nakde bağımlılığı azaltacak alternatif bir seçenek olacağını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version