Muhabbit

Kazakistan Polisi, Kripto Para Madenciliği Yapan Tesisi Kapattı!

Kazakistan, Bitcoin ağındaki hash gücü açısından lider konumunu kaybedebilir.

Kazakistan MAdencillik

Kazakistan MAdencillik

Kazakistan’daki polisler, sektördeki yasa dışı faaliyetleri engellemeye devam ederken başka bir madencilik tesisini daha bastı. Bir tren istasyonunda bulunan kripto para madencilik tesisinin herhangi bir yetkisi olmadığı için kapatıldı.

Kazakistan’da yaşanan elektrik kesintileri hem madencileri hemde halkı huzursuz etti.

Kazakistan’da 100’den Fazla Kripto Para Madenciliği Tesisi Kapandı!

Geçen yıldan beri kripto para madenciliğinin en etkin noktalarından biri haline gelen Kazakistan, Çin’in Mayıs 2021’de kripto paralarla ilgili her şeyi yasaklamaya başlamasının ardından madenciler yeni bir ülke aradı.

Kazakistan, düşük elektrik fiyatlarından dolayı madencilere en cazip gelen ülkelerden biri oldu.

Birçok madenci Kazakistan’a gitti ve madencilik operasyonlarına başladı. Başta her şey iyi gidiyordu ancak, bölgede yüksek elektrik gücünden dolayın elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Bu kesintiler madencilerin suçu olarak görüldü.

Bununla birlikte halk, madencilerden rahatsız olmaya başladı ve birçok madenci Kazakistan’dan ayrılmaya karar verdi.

Yakın zamanda yapılan resmi bir duyuruya göre, madencilik faaliyetlerini gönüllü olarak veya hükümet tarafından kapatılmak zorunda kalan yaklaşık 100 e yakın madencilik tesisi var.

Kazakistan polisi, bir madencilik tesisini bastı. Tesis, Kundyzdy tren istasyonunun bulunduğu alandaki bir odaya kurulmuş.

Baskını yapan Kazakistan polisi, 130 kripto para madenciliği makinası, sabit diskler ve yedek parçalar buldu. Madencilik ekipmanlarına el konuldu ve bir duruşma öncesi soruşturma başlatıldı.

Hesaplı elektrik oranları sayesinde başlangıçta Çin’den Kazakistan’a operasyonlarını taşıyan kripto para madencileri, şimdi başka ülkeleri araştırıyor.

Geçtiğimiz haftalarda artan enerji açığıyla başa çıkmak isteyen Kazakistan, madencilik operasyonlarını hedeflemeye başladı. Birçok şirket elektrik kesintilerinden etkilendi.

Şubat ayında Başkan Kassym-Jomart Tokayev, ilgili hükümet organlarının yardımıyla tüm madencilik varlıklarını tanımlamasını emretti. Bekçi, vergi, gümrük ve teknik belgeleri doğrulayarak çok sayıda denetim gerçekleştirdi.

Ocak ayındaki siyasi kargaşa ve devam eden güç kaynağı kesintilerinden dolayı bazı madencilik şirketleri soluğu ABD’de aldı. 2022 Şubat ayının sonlarında Ulusal Blok Zinciri ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği, kayıtlı madenciler ekipmanlarının üçte birini çoktan ülke dışına çıkardığını açıkladı.

Kazakistan, Bitcoin ağındaki hash gücü açısından lider konumunu kaybedebilir.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version