Muhabbit

KuCoin Borsası, Çinli Müşterilerine Kapıları Kapattı!

KuCoin kapılarını Çinli kullanıcılarına kapatıyor!

Çin

Çin madencilik

Çin Halk Bankası’nın geçtiğimiz günlerde verdiği kararın ardından, KuCoin de Çinli müşterilerine kapılarını kapattığını duyurdu.

3 Ekim tarihinde yapılan resmi bir duyuruya göre KuCoin borsası, Çin’in kripto para borsalarını ilk kez yasaklamasının ardından Çinli kullanıcılara platformu kapatmıştı. Bunun yanı sıra borsa, Çinli kullanıcılarının tüm fonlarını platformdan çıkarmalarına da izin vermişti.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cuma günü Çin Halk Bankası, kripto para birimlerinin “yatırımcıların güvenliğini ciddi bir şekilde tehlikeye attığı” iddiasıyla tüm kripto para faaliyetlerini yasakladığını söylemişti. Bu yaşanan olaydan sonra kripto para borsası KuCoin, Çin’in verdiği karara tam olarak uyum sağlamak için platformunu gözden geçirdi.

KuCoin Çinli Kullanıcıların Tespitini Yaptı!

KuCoin yetkilileri, platformu gözden geçirdikten sonra bazı Çinli kullanıcıları tespit etti. Bununla beraber platform, bu kullanıcılardan 31 Aralık 2021 tarihine kadar varlıklarını çekmelerini “şiddetle tavsiye ediyor.” Bu tarihe kadar kullanıcılara sürekli hatırlatmalar yapacak olan borsa, konuyu çok ciddiye aldığını da belirtiyor.

An itibarıyla 8 milyon kullanıcıya sahip olan borsa, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saat içinde 1,7 milyar $ değerinde kripto para ticaretine sahne oldu.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Huobi, Çinli kullanıcıların yeni hesap açmasını engellediğini ve mevcut Çinli kullanıcıların 31 Aralık tarihinden itibaren hesaplarına erişemeyeceklerini duyurmuştu. Ayrıca bu haftanın başlarında Gate.io da, platformunu Çinli müşterilere kapattığını açıklamıştı.

Bununla beraber, Ethereum madencilik havuzu SparkPool ve Çin merkezli BeePool isimli madencilik havuzları, Çin’in bu kararının ardından yeni düzenlemelere uyum sağlamak adına kapatıldı. Ayrıca gelen en son haberlere göre Alibaba, kripto para madencilik ekipmanı satmayı durdurdu.

Bu arada Çin’de, CoinGecko ve CoinMarketGap gibi internet sitelerinin yasak olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version