Yeni bir rapora göre; blok zinciri sektörünün önümüzdeki on yıl için astronomik bir şekilde büyüyebilir. Kuzey Amerika da bu büyümeye öncülük edebilir.
Fortune Business Insights’ın paylaştığı Blockchain Piyasa Analizi Araştırma/ 2021-2028 başlıklı raporuna göre; küresel blockchain pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 104.19 milyar dolara ulaşmasının ve %55,8’lik yıllık büyüme oranı sergilemesi bekleniyor.
IBM, Microsoft, Oracle, AWS, Digital Asset Holdings ve benzeri büyük şirketler Kuzey Amerika pazarındaki etkisi büyük olabilir. Karşılaştırma yapabilmek için, bölgesel pazar 2020 yılında 1,44 milyar dolar değerindeydi.
Pandemi ve Blockchain
Yapılan araştırmalara göre; pandemi, bulut tabanlı hizmetlere ve yazılımlara olan talebi artırdı. Bununla birlikte, insanların blockchain’i benimsemesi kolaylaştı. Verilerin düzgün, güvenli ve şeffaf şekilde yönetilmesi gerektiğini çoğu insan farketmiş durumda. Güvenli ve şeffaf veri yönetimine olan talep, her zamankinden daha fazla.
Dünya her geçen gün dijitalleşiyor. İnternette yaptığımız birçok şey, aslında kendi kimliklerimizin oluşmasını sağlıyor. Bu kimliklere bir nevi dijital kimlik de diyebiliriz. Bu veriler, merkezi veri depolarında tutulduğu için çalınabiliyor veya bilgilerimiz bir başkasına satılabiliyor. Bunun önlenmesini sağlamak için blockchain teknolojisini daha çok kullanmaya ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz.
İşletmelerin iş sürekliliğini artırmak daha düzenli çalışmak için bir hizmet olarak blockchain yazılımlarını kullanıyor. Araştırmaya göre; küçük ve orta büyüklükteki işletme kuruluşları (KOBİ’ler), dijital varlıklarını korumak ve insan kimliklerini doğrulamak için blockchain çözümlerini kullanıyor.
Veri güvenliği konusundaki endişeler artmaya devam ettikçe, ilerleyen zamanlarda blok zincir teknolojisine olan talep de artmaya devam edecek. Sınır ötesi işlemler, ödemeler, dijital kimlik doğrulama ve kredi raporlama gibi işlemler, blok zincirinin dahil olmasıyla beraber bu alanlarda çok daha hızlı büyümesini ve gelişmesini sağlayacak.
Blockchain teknolojisi; bankacılık, finansal hizmetler, medya, eğlence, lojistik, ulaşım, sağlık, perakende, kamu sektörü, yiyecek, içecek, enerji ve kamu hizmetleri gibi birçok ana sektörde deneme amaçlı kullanıldı.
Büyük teknoloji şirketleri, dağıtık defter teknolojisine olan talepten dolayı odağını blockchain alanına doğru kaydırıyor. Google’ın ana şirketi Alphabet, YouTube ve Google Haritalar gibi temel ürün ve hizmetlerinde yenilikçi teknolojiyi kullanmayı düşünüyor.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.