Muhabbit

Madencilik Yarışı Devam Ediyor! Riot Blockchain 42.000 Adet Yeni Cihaz Alıyor!

Riot Blockchain, Bitmain’den 138,5 milyon dolar değerinde Antminer satın aldı.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Kripto para madenciliği şirketi Riot Blockchain, Bitmain‘den toplamda 138,5 milyon dolar değerinde 42.000 adet S19j Antminers satın alma siparişiyle filosunu ve madencilik kapasitesini genişletiyor.

7 Nisan çarşamba günü yapılan açıklamada, set başına 3.300 $ ‘lık bir maliyetle 42.000 adet Bitmain’s AntMiner S19j satın aldığını ve bunun da Riot’un Bitcoin (BTC) madencilik oranını önemli ölçüde artırmaya yönelik koordineli bir büyüme planının parçası olduğu belirtildi.  

Bitcoin’in yükselen fiyatı ve devam eden küresel çip kıtlığı, Bitcoin madencilik ekipmanlarının maliyetini önemli ölçüde artırdı. 

Örneğin Bitmain’in S19 serisi gibi en yeni nesil Bitcoin madenciliği cihazı için spot hisse fiyatlarının TH / s başına 120 $ ‘a kadar çıktığı biliniyor. Bu fiyatların, şirketlerin aylar önce verdikleri ön sipariş fiyatlarına kıyasla beş kat daha fazla prim oluşturduğu anlamına geliyor.

Riot’un yeni siparişler için maliyeti spot fiyatlara kıyasla oldukça ucuz görünse de, yeni partilerin teslimi bu yılın sonlarına kadar başlamayacak. Yapılan açıklamada, Kasım ayından itibaren aylık bazda en az 3.500 adet S19j AntMiners’in firmaya teslim edileceği ve tüm sevkiyatın Ekim 2022’ye kadar devam edeceği bildirildi.

2021 yılının sonuna kadar saniyede 3,8 exahash’lık bir hash rate kapasitesine ulaşmayı bekleyen Riot, son alımların tamamlanması ile birlikte kapasitesini ikiye katlayarak 7.7 EH / s’ye çıkaracak.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version