Muhabbit

Maliye Bakanı: Hindistan Hükümeti Kripto Para Sektörünü Takip Ediyor!

Birçok ülke kripto paraları düzenlemek için izliyor veya takip ediyor!

hindistan vergi

hindistan vergi

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, hükümet yetkililerinin kripto para sektörünü sürekli olarak izlediğini ve takip ettiğini açıkladı. Maliye bakanı, Hindistan’ın 2022 bütçe konferansında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Kripto para sektörünü sürekli izleyen ve takip eden bir ekibimiz var. Sektörde olan bitenleri takip ediyoruz. Ekip beni her gün kripto paralar hakkında bilgilendiriyor.

Hindistan Maliye Bakanı

Bununla birlikte maliye bakanı, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital rupiyi çıkarmak için çalışmalar yaptığını söyledi. Nirmala Sitharaman, CBDC çıkmadan önce kripto paraların vergilendireceğini de açıkladı.

Hindistan Kripto Paralardan %30 Vergi Almayı Düşünüyor!

Geçen hafta yaptığı bütçe konuşmasında maliye bakanı, satın alma maliyeti dışında herhangi bir kesinti yapmadan kripto para biriminden elde edilen gelirin %30 oranında vergilendirilmesini önerdi.

Geçen hafta, Hindistan Vergiler Merkez Kurulu Başkanı J. B. Mohapatra, konu ile ilgili şunları söyledi:

Bu yıl her ülke kripto paraları vergilendirmeye çalışacak. Kripto para yatırımcıları, Nisan 2022’den önce yapılan işlemlerin vergiden muaf tutulacak.

Bazı insanlar maliye bakanının kripto para vergi teklifini sektörü meşrulaştırma adımı olarak görürken, birçoğu bunun kripto paralarla işlem yapan insanların canını sıkacağını düşünüyor.

70.000’den fazla Hintli, hükümetin daha makul kripto para vergi politikaları getirmesi için Change.org’da bir dilekçe imzaladı.

Neredeyse birçok ülke kripto paraları vergilendirmek için adım atarken olaya yüksek vergilerle başlıyor. Devletlerin regülasyon getirirken ilk dikkat etmeleri gereken konu yatırımcı güvenliği olduğunu söyleyebiliriz.

Hindistan Dijital Rupiyi Tanıtacak!

Maliye bakanı, Hindistan Merkez Bankası’nın Nisan 2022’den başlayarak önümüzdeki yılda Merkez Bankası dijital para birimini (CBDC) tanıtacağını söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dijital rupinin dijital ekonomiyi güçlendireceğini ve fintech’te devrim yaratacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi Nedir?

Hindistan Merkez Bankası’yla birlikte birçok ülke kendi dijital para birimini çıkarmak için kollarını sıvadı. Atlantic Council’in konuya dair yaptığı bir araştırmaya göre Şubat 2022 tarihi itibariyle 87 ülke resmî dijital para birimlerini üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version