Muhabbit

Meta’nın Metaverse Birimi 4 Milyar Dolar Zarar Açıkladı!

Meta’nın metaverse birimi olarak bilinen Reality Labs, 4 milyar dolarlık zarar açıkladı!

Dünyada süregelen ekonomik kriz birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meta’nın metaverse birimi olarak bilinen Reality Labs da 4 milyar dolarlık zarar açıkladı. Uzun zamandır küçülme içerisinde yer alan şirket 2023 yılını da zarar ile sürdürüyor.

Şirket çarşamba günü açıkladığı ilk çeyrek kazanç raporunda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini oluşturmakla görevli Reality Labs biriminin 3,99 milyar dolarlık zarar ettiğini kamuoyuna duyurdu. Reality Labs 2022 yılının toplamında 13 milyar dolardan fazla kayıp yaşamıştı. Reality Labs biriminin ilk çeyrekte yalnızca 339 milyon dolar gelir elde etmesi ise büyük hayal kırıklığı yarattı.

Hatırlayacağınız üzere Meta CEO’su Zuckerberg daha önceki kazanç raporlarında da Reality Labs’de yaşanan bu kayıpların “normal” olduğunu, istenilen hedefler için önlerinde en az 5 yıl olduğunu belirtmişti.

Mark Zuckerberg İşten Çıkarmaların 2023 Yılının İlk Çeyreğinde Biteceğini İşaret Etmişti!

2022 yılının Kasım ayında yüklü işten çıkarmalar yapan şirket, önümüzdeki süreçte Meta’nın daha sade ve etkili bir şirket olma yönünde başka bir takım adımlar atacağını belirtip şu ifadelerde bulunmuştu:

“Hem bu kararların, hem de bu kararları almamıza yol açan bu noktaya gelmemizin sorumlusu benim. Bunun herkes için ne kadar zor olduğunu biliyorum ve karardan etkilenenler için çok üzgünüm.”

Meta CEO’su Zuckerberg

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version