Muhabbit

MiamiCoin Şehrine Yardımcı Olmaya Başladı!

MiamiCoin yardıma başladı. Bundan sonraki etkinliği ne olacak?

Amerika’da birçok eyalette şehir coin’i adı verilen eyalet isimlerinde coinler çıkmıştı. Ancak Miami eyaleti, çıkardığı MiamiCoin ile diğerlerinin bir adım önüne geçti.

Miami eyaletinin Belediye Başkanı Francis Suarez, Twitter üzerinden 3 Şubat 2022 tarihinde gözden kaçan bir açıklama yaptı. Açıklamasında MiamiCoin cüzdanından Miami şehrine 5.25 milyon dolar harcama yapıldığını belirtti.

Bunun tarihi bir an olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı, şehir için ilk defa vergi dışında bir inovasyon aracılığıyla kaynak toplandığını söyledi.

MiamiCoin’den çekilen 5.25 milyon dolar ile Miami’de yaşanan ‘konut krizine’ destek sağlanacak.

Miami bölgesinde bir süredir gelir ile uyuşmayan kira artışı krizi bulunuyor. Vatandaşların maddi sıkıntı çektiği bu zamanlarda MiamiCoin yardımlarına koştu.

MiamiCoin Gelişimi

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez 2022 yılının başından beri CityCoins takımıyla birlikte bu tarz durumlar için çalıştıklarını açıkladı.

Miami şehrinin 2022 Ocak ayı ortasında cüzdanında 24 milyon dolar bulunuyordu. 2021 yılında ise bu rakam 15 milyon dolardı. Başkanı Suarez, 2022 Şubat ayı başında bu cüzdandan 5.25 milyon dolar aldığını açıkladı.

Bu cüzdandaki 5 milyon doları, ciddi kira yardımı yaşayan vatandaşlarımız için kira yardımı programı finanse etmek için kullanacağız.

Francis Suarez

Belediye Başkanı ayrıca hazine fonlarını geliştirmek istediğini de dile getirdi. Hazineyi Miami vatandaşlarının uzun vadeli yatırımları için büyütmeliyiz diye açıklamada bulundu.

Belediye hazinesinden yardımda bulunmak için şehir komisyonun oylama yapması gerekiyor. Vatandaşların seslerini komisyona duyurması içinse herkese açık bir yerde basın açıklaması yapılması gerekiyor.

Ancak Başkan Suarez bu durumun önüne geçmek istiyor. CityCoins takımıyla anlaşarak bu işlemler için yönetişim DAO’su oluşturulmaya çalışılacak. Oluşturulacak DAO sistemiyle MiamiCoin sahipleri bu parayla ne yapılacağına karar verecek ve önerilerde bulunabilecek. Bu sayede ellerinde MiamiCoin tutan vatandaşlar da para üzerinde söz sahibi olabilecekler.

Şuan için sadece şehir coinlerinden MiamiCoin, NYCCoin ve AustinCoin madenciliği yapılabiliyor. Ellerinde bu coinlerden tutan kişiler de Stacks Protokolü ile ödüllendiriliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version