Muhabbit

Michael Ackerman’e Her Vaadi İçin 20 Yıl!

Michael Ackerman ve iki ortağı, 150 yatırımcıya kripto para işlemek adına fon talep etikleri ve fonları kötüye kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı.

suç dava muhabbit

kripto para dolandırıcılığı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve New York Güney Bölgesi Savcısı, Ohio’lu Michael Ackerman ve kimliği kamuoyuna ilan edilmeyen iki ortağını, 150 yatırımcıyı kripto para birimleri işlemek ve %50 kâr getirisi vermek adına fon talep etikleri ve fonları kötüye kullandıkları gerekçesiyle tutukladı.

Michael Ackerman ve biri doktor olmak üzere iki ortağı, 2017 yılında Q3 Holdings, LLC ve Q3 I isimli kripto para yatırım şirketleri açtılar. 2017 Ağustos ayında başlayan hileli beyanlarıyla en az 150 yatırımcıdan en az 33 milyon dolarlık fon aldılar.

Yatırımcılarına, ellerindeki algoritmalarla kâr oranlarının aylık %50 olduğunu beyan ettiler. Ancak sonrasında algoritmalarda yanlışlık olduğunu ve %15 oranında bir getirisi olduğunu söylediler. Ackerman, fonun her ay %15 oranında geri döndüğünü göstermek için sahte belge hazırlıyor ve bunu fonun yatırımcılarıyla paylaşıyordu.

Yatırımcılardan aldıkları yaklaşık 33 milyon dolarlık fonun, 10 milyon dolardan azının kripto para borsalarında olduğu belirlendi. Kalan paranın ise Ackerman ve ortaklarının şahsi banka hesaplarından çıktığı aktarıldı.

Ayrıca Ackerman’ın üçüncü şahıslar üzerinden en az 5 gayrimenkul ve birçok lüks model araba satın aldığı da belirlendi. Banka hesabı geçmişine bakıldığında da sık sık pahalı mücevherler alındığı da belirlendi. Hesabında ise en fazla 6 milyon dolar olduğu belirlendi.

New York Güney Bölgesi Savcılığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Michael Ackerman hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ackerman ve ortakları bu suç duyurusundan sonra tutuklandı.

Ohio, Sheffield Gölü yakınlarında ikamet eden Ackerman’in, sahtecilik ve kara para aklama suçlarından, her biri en fazla 20 yıl olmak üzere hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.

Son Yazılar

Exit mobile version