Muhabbit

MicroStrategy, Bitcoin’lerini En Az 100 Yıl Tutacak

Michael Saylor sizce dediğinde haklı mı?

MicroStrategy

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketinin Bitcoin’i 100 yıl elinde tutacağını ve satmaya niyeti olmadığını söyledi.

11 Ağustos’ta iş istihbaratı firması, 21.454 BTC’yi 250 milyon $’a satın aldığını açıklamıştı. Şirketin bu yatırımı şu anda 278 milyon $’ın üzerinde. Bu artış iki aylık bir süreçte gerçekleşti ve %11’lik bir artışı gösteriyor. Bu arada, MicroStrategy o tarihten bu yana daha fazla Bitcoin aldığını da açıklamıştı.

Real Vision CEO’su Raoul Pal ile yaptığı röportajda Saylor, 250 milyon $’lık yatırım kararının, yönetim kurulu ile firmanın yatırımcıları, denetçileri ve yöneticileri arasında yapılan bir tartışma neticesinde alındığını söylüyor.

Yaptığımız hamle, spekülatif ya da riskten korunmak için değil. Bitcoin Standardını benimsemek bilinçli bir stratejidir.

MicroStrategy, küresel ekonomik belirsizliğe yanıt olarak hazinesini yeniden yapılandırmaya karar verdi ve uzun vadeli bir değer deposu sağlamaya uygun varlıkları keşfetmeye çalıştı.

İlginizi çekebilir: MicroStrategy

Çeşitli seçenekleri değerlendirdikten sonra Saylor, Bitcoin’in en iyi seçenek olduğuna karar verdi. Vergi ve harçlar neredeyse diğer tüm varlıkları sündürüyordu ve her biri bir hükümet ya da ülke tarafından kontrol ediliyordu.

Saylor, Bitcoin’in diğer tüm kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında en büyük olduğunu görebilirsiniz diyor.

Saylor ayrıca, Bitcoin’in dünyanın en iyi teminatı olduğunu, altın veya başka herhangi bir emtiayla karşılaştırılmadığını iddia etti. Saylor, Pal’a, 100 yıl boyunca 100 milyon $’ı nakit tutarsanız bunun %99’unu kaybedeceğini, altın tutarsanız en iyi ihtimalle %85’ini kaybedeceğini söyledi.

Saylor, Bitcoin’in altın gibi benzer parasal hizmetleri daha iyi ve erime korkusu olmadan gerçekleştirdiğini söyledi.

Bitcoin altından yüz kat değil, milyon kat daha iyi ve ona yakın hiçbir varlık yok.

Görünüşe göre, Bitcoin’in son artış hamlesi ile Michael Saylor, ciddi anlamda Bitcoin fanatiği olmuş durumda. Öncesinde BTC’lerimizi elimizden çıkarabiliriz yorumunu yapan Saylor, şimdi 100 yıl boyunca BTC’lerini tutmaktan bahsediyor.

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version