Muhabbit

MicroStrategy Neden Altın Yerine Bitcoin’i Seçti?

Micheal Saylor, Bitcoin’i tercih etme sebebini açıkladı!

microstrategy

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in dijital altın olduğuna inanıyor ve şirketin yatırım portföyünü altın yerine kripto ile çeşitlendirme fikrini açıklıyor.

MicroStrategy 425 Milyon $ Değerinde BTC Aldı!

Stansberry Research ile yapılan bir röportajda, milyarlarca dolarlık ticari istihbarat şirketinin CEO’su Bitcoin, altın ve alternatif varlık sınıfları konusunu gündeme getirdi. CEO, ABD Merkez Bankası‘nın enflasyonu %2’nin üzerine çıkarma planları dolayısı ile, MicroStrategy’nin yatırımlarının ABD dolarının değer kaybetmesi ile “eriyen bir buz küpü” üzerinde duruyormuş gibi hissettirdiğini açıkladı.

Bu durum, MicroStrategy’i 425 milyon $ değerinden Bitcoin almaya iterek rezervlerini korumaya yöneltti. MicroStrategy, rezerv parasal arzının çoğunu BTC’ye yatıran ilk halka açık şirket olduğu için, şirketin bu hareketi çok ilgi gördü.

Bitcoin Altından Daha Nadir!

Bitcoin’i altın ile karşılaştıran Saylor, başlangıçta altını güvenli bir fon olarak kabul etmesine rağmen, madencilerin her sene %2 daha fazla altın çıkarması dolayısıyla çekiciliğinden uzaklaştığını açıkladı. Altının arzı sabit olmadığından dolayı, enflasyona karşı Bitcoin kadar iyi bir önlem değil. Altın ile ilgili en büyük problemlerden biri ise, daha fazla altın çıkarma teşviki ile bu arzı artırıp kaçınılmaz bir şekilde fiyat düşüşünün yaşanması olarak görünüyor.

Bununla beraber, Bitcoin’in sadece 21 milyon arzı var. Kripto para biriminin bu durumu, fiyatını yükseltmek için gayet yeterli. Daha fazla BTC üretmenin herhangi bir yolu olmadığından, kripto para birimi “altından daha değerli bir varlık“.

Saylor’a göre, Bitcoin’in değeri, teknoloji ve kurumsal yatırımcıların kripto para birimine olan ilgisi ile artacaktı.

MicroStrategy CEO’su konu hakkında şöyle bir tweet attı:

Pozitif enflasyon, hayatınızdaki enerjiyi çeker. Negatif faiz ise zamanın akışını durdurma girişimidir. Enerjinizi #Bitcoin’e yoğunlaştırın ve hak ettiğiniz geleceğe doğru ilerleyin.

Bu sözler, daha önce “Bitcoin’in enflasyona karşı tek uzun vadeli korunma yolu olduğu” yorumunu yapan Tyler Winklevoss’un fikirlerinden farklı değil.

Bitcoin Yükselmeye Eğilimli

Saylor ayrıca “Bitcoin’in en iyi likiditeye sahip olan menkul kıymet olduğunu” sözlerine ekledi ve varlığın herhangi bir yerden, günün herhangi bir saatinde, haftanın herhangi bir gününde takas edilebileceğini ve mevcut durum göz önüne alındığında onu daha da çekici kılan avantajın “dijital çağ” olduğundan bahsetti. Saylor, Bitcoin’in piyasadaki herhangi bir varlıktan “daha hızlı, daha akıllı ve daha iyi” olduğunu düşünüyor.

Saylor, Bitcoin’e uzun vadeli bir yatırım olarak bakan tek yatırımcı değil. Koronavirüs pandemisinin getirdiği mevcut küresel ekonomik huzursuzlukla birlikte, parkende ve kurumsal yatırımcılarda giderek artan bir şekilde Bitcoin’e yöneldi.

Son Yazılar

Exit mobile version