Muhabbit

Novogratz: Biden ve Harris Ülke İçin İyi Piyasalar İçin Kötü!

ABD başkanlık seçimi piyasaları etkileyecek!

Novogratz

Galaxy Digital CEO’su ve bilinen bir Bitcoin savunucusu olan Mike Novogratz, Demokratların Kasım ayında ABD başkanlığını alması durumunda, piyasalarda sıkıntı yaşanacağını iddia etti.

Novogratz, 14 Ağustos’ta Bloomberg’e verdiği röportajda, “Biden ve Harris’in seçilmesi, ülke için ne kadar iyi olacaksa, piyasalar için o kadar kötü olacak.”

Novogratz, Kamala Harris’in seçildiği takdirde Wall Street için “adil” olacağı konusundaki yorumlarının ardından, Demokrat başkanlık galibiyetinden kaynaklanana yüksek vergilerden bahsetti. “Demokratlar vergi planı açısından Wall Street’e daha sert davranacak” dedi ve artan kurumlar, gelir ve sermaye kazancı vergilerine dikkat çekti.

Novogratz, diğer soruları yanıtlarken, hükümet harcamaları gibi çeşitli önlemler nedeniyle şu anda ana pazarları Bitcoin’in hızlı ve heyecanlı 2017 yolcuğuluyla karşılaştırılabilir olarak gördüğünü söyledi. “Her şey 2017’deki Bitcoin gibi, spekülatif bir şekilde ticareti yapılıyor.” dedi.

Hisse fiyatlarında anormal derecede yüksek şirket değerlenmelerine dikkat çeken Novogratz, şunları söyledi:

Balonlar normalde politik tepkimelerle patlarlar. Genellikle FED’in aldığı önlemler diyebiliriz. Sahip olduğumuz bu balonu patlatacak şey, vergileri artırma eylemi olabilir.

Novogratz yaptığı bu açıklamalarda Bitcoin’i ise geçmedi. Kripto endüstrisi katılımcıları arasında, varlık için son derece yaygın bir slogan olan Bitcoin bir değer deposudur dedi. CEO, geçen yıl Bitcoin’in onu olası bir değer deposu olarak gören insanların, artık Bitcoin’i bu rolde sağlam bir konuma geçtiğini düşündüğünü söyledi.

Novogratz, Bitcoin’in kabul görmeye başladığını belirterek, geç zamanlarda oyuna katılan ana akım kurumlarına dikkat çekti:

Bitcoin’i altından daha çok seviyorum çünkü Bitcoin satın almak zordu. Sadece 220 milyar $’lık bir piyasa değeri var. Altının 10 trilyon $’lık üzerinde olduğunu göz önünde bulundurursak, Bitcoin’in altını yakalamak için uzun bir yolu var. Ayrıca hala altının yükseleceğini düşünüyorum.

Riskten korunma fonu devi Paul Tudor Jones, diğer gelişmelerin yanı sıra varlığa yatırım yapmaya başladığı için, Bitcoin sadece 2020 senesinde önemli miktarda finansal ilgi kazandı.

Son Yazılar

Exit mobile version