Muhabbit

Nvidia 3. Çeyrek Mali Raporunu Yayımladı!

Nvidia, 2021’in ikinci çeyreği için hedeflediği CMP satış hedefine ulaşamadı.

Nvidia

nvidia muhabbit

Kripto para birimlerinin yıl boyunca değerini artırması, Nvidia için önemli bir kâr unsuru olmamış gibi görünüyor.

Nvidia’nın üçüncü çeyrek mali raporuna göre, şirketin kripto para madencilik çiplerinin (CMP) satışı son çeyrekte %60 oranında düşüş gördü. Ayrıca beklentilere göre bu ürünlerin satışı dördüncü çeyrekte daha da düşecek.

Nvidia’nın üç aylık mali raporunda, CMP satışlarının ikinci çeyrekte 266 milyon $’dan 105 milyon $’a kadar gerilediği belirtiliyor.

Nvidia, bu ürünün satışa çıkmasından bu yana 526 milyon $ gelir elde ettiğini iddia ediyor. Şirketin aynı dönemde elde ettiği toplam gelir ise 19.27 milyar $ olarak açıklandı.

Şirketin genel geliri ise neredeyse tamamen oyun, veri merkezi ve profesyonel ekipman satışlarından elde edilmiş gibi görünüyor.

Nvidia CMP Hedeflerini Tutturamadı!

Elde ettiğimiz bilgilere göre Nvidia, 6.5 milyar $’ın üzerinde kâr elde ederek Wall Street’in beklentilerini aştı. Yine de şirket, 2021’in ikinci çeyreği için hedeflediği CMP satış hedefine ulaşamadı.

İlk çeyrek mali raporunda Nvidia CFO’su Colette Kress, ikinci çeyrekte hedeflediği CMP satışı için 400 milyon $’lık bir gelir öngörüsünde bulunmuştu. İkinci çeyreğe geldiğimizde ise şirket, hedefinin sadece üçte biri oranında gelir sağladı.

CMP henüz kayda değer bir şekilde kârlılık getirememiş olsa da, Nvidia bu ürün gamından zarar etmedi. Şirketin Çarşamba günü (17 Kasım 2021) yayımladığı gelir bildirisine göre, genel satışlar yıldan yıla artış gösterdi ve sadece oyuncular ve bilgisayar üreticilerinden elde edilen gelir 3,2 milyon $ olarak açıklandı.

Yine de firma, artan satışların kripto para piyasası ile bağlantılı olup olmadığı konusunda emin değil.

GPU’larımız ile kripto para madenciliği yapılabilir. Ancak bu durumun genel satışlarımızı ne kadar etkilediğine dair bir fikrimiz yok.

Colette Kress

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version