Muhabbit
ddos bitfinex

OKEx ve Bitfinex’e DDoS Saldırısı Gerçekleştirildi!

Son 24 saat içerisinde gerçekleştirilen saldırılarda herhangi bir kullanıcının etkilenmediği belirtiliyor.

Dün gece itibariyle OKEx ve Bitfinex’e DDoS (Distributed Denial Of Service) saldırısı gerçekleştirildi. Son 24 saat içerisinde gerçekleştirilen saldırılarda herhangi bir kullanıcının etkilenmediği belirtiliyor.

OKEx sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmış bulunuyor. Açıklamasında kötü amaçlı girişimin başarılı bir şekilde engellendiği belirtilmekte. OKEx CEO’su Jay Hao’da saldırı hakkında açıklama yaparak, saldırının arkasında sektördeki rakiplerinin olduğunu sert bir dille vurguladı.

Saldırının başarısız olmasını, OKEx ekibinin hızlı davranmasına bağlayan Hao, 7/24 bütün sistemlerin detaylı bir şekilde izlendiğini özellikle belirtti.

Olayın ardından bugün sabah saatlerinde ise Bitfinex’e bir DDos saldırı düzenlendi. Konuyla alakalı hemen harekete geçtiklerini belirten Bitfinex ekibi herhangi bir kullancının etkilenmediğini belirtmiş durumda.

Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino, saldırının çok karmaşık ve büyük boyutta olduğunu belirtti.

Saldırganlar, saldırı için uzun bir süre hazırlanmış görünüyor.

Paolo Ardoıno

Yaklaşık 1 saat önce gelen açıklamayla ise tekrardan bütün sistemlerin aktifleştirildiği Bitfinex tarafından açıklanmış durumda.

İki farklı borsaya bu kadar kısa süre içerisinde DDoS saldırısı saldırısı gerçekleşmesi önemli bir durum. Saldırıyı gerçekleştiren grup aynı olama ihtimali yüksek görünüyor.

DDoS Saldırısı Nedir

DDoS (Distributed Denial Of Service) saldırısı kısaca web sitesine aşırı yüklenme olarak tanımlanabilir. Saldırı, web sitesinin sınırlı kapasitesinden yararlanır. Ve siteye kabul edebileceğinden çok daha fazla isteği göndererek siteyi devre dışı bırakmayı amaçlar.

Bu Güne Kadar Hiç DDoS Saldırısı Gerçekleştirdiniz Mi

Eğer hayır diyorsanız o kadar da emin olmayın. Bazen kişiler istemeden de olsa DDos saldırısı gerçekleştirebiliyor. Aslında buna saldırı demek çok da doğru olmayabilir. Fakat mantık aynı oluyor. Hiç, Milli Piyango web sitesine, e-devlet’e ya da ÖSYM web sitesine beklediğiniz bir açıklama geldiği anda bir çok kişiyle aynı anda girmeye çalışmış mıydınız ? Büyük ihtimalle siteye giriş yapamamış olmalısınız. Çünkü sizinde beraber en az 1 milyon öğrenci de üniversite sınav sonucunu öğrenmek için siteye tıklamıştır. Sonuç olarak sitenin “server”ları gelen isteklere cevap verememiş ve devre dışı kalmıştır. Aslında DDoS saldırıları da neredeyse aynı mantığa sahip.

Son Yazılar

Exit mobile version