Muhabbit

Oyun Oynarken Kripto Para Kazanmak İsteyenlere! Avalanche Ağında Yükselişte Olan Oyunlar!

Avalanche ağında potansiyeli olan oyunları araştırdık.

Blok zinciri oyun endüstrisi kripto para dünyasında en hızlı gelişen sektörlerden birisi oldu. Avalanche ağındaki oyunlar da tabii ki bu gelişmeyi takip etti.

Avalanche, son zamanların parlayan yıldızı oldu ve birçok yazılımcı için uygun ortam hazırladı. Yazılımcılar da sağlanan uygun ortamlarda NFT ve oyun projelerini ekosisteme kazandırdı.

Avalanche birçok projeye destek olsa da biz içlerinden en ilgi çekici olanları sizler için seçtik.

Domi Online

Domi Online, Avalanche ağı üzerinde 2021 yılında yapılmış MMORPG tarzında bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular görev tamamlayarak veya seviyelerini yükselterek oyunun yerel tokenı DOMI elde edebiliyor. Geliştirmekte olan oyunun alfa sürümünün 2022 yılının 3. çeyreğinde çıkması planlanıyor. Henüz çıkmamış bir oyunun sabit değerli bir tokenı olmasından dolayı Domi Online, şu anda Avalanche ağındaki en çok beklenen oyunlardan biri.

Ascenders

Ascenders, açık dünya aksiyon RPG tarzında bir oyun. Tamamen merkeziyetsiz sistemi ile ekonomi oyuncuların elinde olacak. Oyuncular, günlük zorlu görevlerden, ürettikleri NFT eşyalardan ve arazilerinden oyunun yerel tokenı AGC tokenı kazanabilecekler. Oyunun arkasındaki takım tamamen oyuncu merkezli bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Oyunun alfa sürümünün önümüzdeki aylarda çıkması planlanıyor.

Ragnarök

Ragnarök, blok zinciri oyun ve NFT dünyasında değişim yapacak bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. NFT koleksiyonu resmi olarak 2022 yılı başında Ethereum ağında çıktı ancak takım oyun deneyimini Avalanche ekosisteminde geliştirmeye karar verdi. Ragnarök, çıktığında ilk metaverse RPG oyunu olacak.

Crabada

Crabada muhtemelen Avalanche ağındaki en köklü oyunlardan biri. Oyun, şu anda oynamaya hazır bir hâlde ve her ay binlerce oyuncuyu kendine çekiyor. 10.000’den fazla aktif kullanıcısıyla eğlenceli bir oyun stili sunuyor. Satın alınan NFT’ler ile takım kurarak diğer oyuncuların hazinelerine saldırabilir ya da arenada yüksek seviyelere ulaşarak ödüller kazanabilirsiniz.

Oyunun IDO’su 2021 Kasım ayında Avalaunch platformu üzerinde yapıldı ve satış fiyatı ile ATH arasında 164 kat gibi büyük oran oldu.

Shrapnel

Shrapnel, ayın parçalandığı bir gelecekte geçiyor. Oyunda bu parçalanma sonrasında, uzay boşluğunda dağılan ay parçaları, Asteroid 38 Sigma’nın çarpışmasıyla birlikte dünyaya doğru spiral şeklinde dönerek yol almaya başlıyor. Gezegenin etrafında yıkıcı bir halka oluşturan ay parçalarının yarattığı bu alana ise Kurban Bölgesi adı veriliyor.

Oyuncular Assault (Hücum), Survivalist (Hayatta kalan) ve Infosec (Bilgi güvenliği) adı verilen karakter sınıfları seçiyor ve bu karakterleri geliştiriyor. Geliştikçe kullanılabilecek beceri sayısı artıyor.

Fortnite tarzında olacak oyunda yapılacak eşyalar ve silahlar NFT olarak satılabilecek.

The Legend of Aurum Draconis

Diğer ismiyle Dragon Crypto Gaming henüz beta sürecinde olan bir oyun. RPG oyunlarından ilham alınarak yapılan oyunda, oyna-kazan mantığı bulunuyor.

Oyundaki tüm ögeler ve karakterler NFT halinde. Yani isterseniz karakterinizi isterseniz eşyalarınızı pazar alanında satabilirsiniz. 5 farklı nadirlikte kahraman bulunuyor ve fiyatları 0,55 AVAX’tan başlıyor.

Şu an beta aşamasında bulunan bu oyunu oynayabilmek için GENESİS özellikli kahramanlara sahip olmanız gerekiyor. RPG mantığıyla dikkat çeken oyunun 2022 yılı içerisinde çıkması planlanıyor.

https://youtu.be/7RFF1jh73CI

MetaDerby

MetaDerby bir at yarışı oyunu. Avalanche ekosistemindeki ilk ve tek at yarışı oyna-kazan oyunu olarak geçiyor. Oyun içerisinde at sahibi olarak onları besliyor ve yarıştırıyorsunuz. Kendi yarış pistinizi ve koşularınızı düzenleyebiliyorsunuz. Atlar, günlük yarışlarda veya haftalık olarak düzenlenen turnuvalarda kendi sınıfları içinde yarışabiliyorlar.

Oynaması ücretsiz olan MetaDerby, at yarışı oyun deneyimini yeniden tanımlıyor. Örneğin “yarat-kazan arazi sistemi”, “merkeziyetsiz finans (DeFi) staking” ve “NFT pazarı”nı içeren blok zinciri tabanlı entegrasyonu ile oyunu, oyuncular için erişilebilir ve kârlı hale getiriyor.

Oyunun IDO’su 2022 Nisan ayında Avalaunch platformu üzerinde yapıldı. IDO fiyatından 2,5 kat yükselen tokenın güncel fiyatı 0.016 dolar.

TimeShuffle 

TimeShuffle strateji tabanlı bu oyunda en dikkat çekici özellik tarihe öncülük eden karakterle oynamak. Oyunda iki farklı grup bulunuyor. Zamanın Koruyucuları grubu zaman akışını olduğu gibi tutmaya çalışırken Zaman Kırıcı grubu zamanı kendi istedikleri gibi düzenlemek istiyor. 2022 Eylül ayında alfa versiyonu çıkacak olan oyun çok eğlenceli olacak gibi duruyor.

Bu oyunun IDO’su da Avalaunch üzerinde yapılacak. Oyunun tokenı 2022 3. çeyrekte piyasaya çıkacak.

Eldarune

Eldarune, fantezi aksiyon tarzında bir oyun olarak özellikle grafik kalitesiyle dikkat çekiyor. Kullanıcılar oyunun hikayesinde ilerlerken silahlar ve büyüler kullanırken, ejderha ve savaş gemileri kullanabilecek. Oyunda şu ana kadar 4 oyun modu açıklandı. Bunlar; hikaye, zindanlar, klan canavarları ve başka oyuncular ile savaşmak için arena.

Oyunu oynayabilmek için oyunun ana karakteri Alec’in NFT’sini satın almak gerekiyor.

Türk yapımcıların yaptığı bu oyunun da çok ses getirmesi bekleniyor.

AVAX ağı üzerinde yapılan neredeyse tüm oyunların IDO’su Avalaunch platformu üzerinde yapılıyor. İlginizi çeken bir oyun olursa resmi sitesini takip etmenizde fayda var.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version