Muhabbit

Pakistan, Kripto Para Birimlerine Yönelik Sert Tutumunu Sürdürüyor!

Ülkede, kripto paralar ile yapılan işlemler yoğun takip altına alındı.

pakistan

pakistan

Pakistan Federal Soruşturma Ajansının (FIA), kripto para birimiyle ilgili işlem yapan web sitelerini engellemeye yönelik çalışma yaptığı belirtili.

FIA tarafından başlatılan bu çalışma, ajansın Pakistan Merkez Bankası (SBP) ile yaptığı ve yakın zamanda kripto paralar hakkında yasaklama getirme önerisinin konuşulduğu görüşmenin ardından başlatılmış oldu.

Yerel haber ajansı Dawn gazetesi tarafından yayımlanan habere göre düzenleyici kurum ilgili çalışmayı bir an önce tamamlamak istiyor.  

Konu hakkında açıklama yapan FIA Genel Direktörü Dr. Sanaullah Abbasi, ajansının dolandırıcılık ve kara para aklamayı önlemek için kripto paralar ile bağlantılı web sitelerini engellemek üzere, Pakistan Telekomünikasyon Kurumu’na (PTA) başvuruda bulunacağını sile getirdi.

Abbasi ayrıca, Pakistan Merkez Bankası ile yapılan görüşmede, merkez bankasının kendilerine, Pakistan’daki kripto para birimlerine yönelik tavsiyelerde bulunduğunu belirtti. Yapılan açıklamada merkez bankasının, kripto para birimleri ile işlem yapılmasını tamamen yasaklamayı düşündüğü net bir şekilde dile getiriliyor.

FIA başkanı ise kripto paraların dolandırıcılığa yeni bir boyut kazandırdığını vurgulayarak, ajansın esas olarak dolandırıcılık ve kara para aklama ile ilgilendiğini belirtti. Çünkü halihazırda ülke yasaları arasında kripto para birimlerinin yasa dışı sayılması ile ilgili bir maddenin bulunmadığını söyledi.

Son olarak Abbasi, Binance ile bağlantılı 11 uygulamanın çalışmayı durdurmasının ardından FIA’nın kısa süre önce büyük bir finansal dolandırıcılık soruşturması başlattığını da sözlerine ekledi. Yapılan tüm çalışmaların ise Pakistanlı yatırımcıların son zamanlarda kripto para dolandırıcılığı faaliyetleri yüzünden 100 milyon doların üzerinde dolandırılmasına bağladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version