Muhabbit

Pakistan, Kripto Paraları Yasallaştırmak İstiyor!

Ülkede dijital para birimlerinin, kağıt paraların yerini alması bekleniyor.

Pakistan’ın kuzeybatısında yer alan Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin meclisi, ülkenin kripto para birimlerine karşı duruşunda değişiklik yapılması çağrısında bulunan ilk yasama meclisi oldu.

Daha önce çıkan haberlerde de bildirildiği üzere Pakistan, dijital varlıklar ve kripto para birimleri için yeni çerçeveler sunmakta diğer devletlerin gerisinde bulunuyor.

Khyber Pakhtunkhwa Meclisinin 2 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen toplantısına ait kripto paralar ile ilgili kararının, il meclisi ve merkez siyasi parti Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) üyesi olan Dr. Sumera Shams tarafından tanıtıldığı bildirildi.

Konu hakkında paylaşım yapan, Khyber Pakhtunkhwa’nın Bilim, Teknoloji ve Bilgi Teknolojileri Bakan Danışmanı olan PTI üyesi Zia Ullah Bangash, alınan yeni kararı federal hükümetin Pakistan’da kripto para birimini ve kripto para madenciliğini yasallaştırmak için harekete geçmesi konusunda talep niteliği taşıdığını açıkladı. 

Eyalet meclisinde alınan yeni kripto tasarısının oybirliğiyle kabul edildiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Pakistan Teknoloji Hareketi’nin başkanı, sosyal medya aktivisti ve kendini kripto para birimi uzmanı olarak tanımlayan Waqar Zaka, paylaştığı bir gönderide şu açıklamayı yaptı:

“Bir eyalet bitti, üç tane daha kaldı. Şimdi diğer eyaletlere gideceğim.” 

Hatırlanacağı üzere Kasım ayında Pakistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SECP) dijital varlıkları düzenleme konusunda bir danışma belgesi yayınladığını bildirilmişti. Yayımlanan makale, dünya çapındaki yargı alanlarında halihazırda geliştirilmiş olan düzenleyici çerçevelerinin incelendiğini ve dijital varlıkları “yeni bir finans çağının başlangıcı” olarak nitelendirildiğini belirtiyordu. 

Bunun yanında SECP, güvenlik ve hizmet belirteçleri gibi varlıklara ve genel olarak özel olarak çıkarılan para birimlerine odaklanırken, Pakistan Merkez Bankası da daha önce 2025 yılına kadar bir merkez bankası dijital para birimi çıkarma niyetini açıklamıştı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version